Wpis z mikrobloga

@TotalDisaster: przedmioty podstawowe powinno się zdać bez problemu po zwykłym LO/technikum i wstyd jest nie zdać jakiegokolwiek przedmiotu na podstawach.
Nie zmienia to faktu, że o każdym egzaminie/rzeczy można tak powiedzieć. Jak mogłeś to zrobić? Jak mogłeś oblać? i na wiele innych sposobów i to jest nawet niskie, że niektórzy muszą się tak dowartościowywać w życiu/internecie.

Po 4 latach nauki?

@TotalDisaster: ważne jakiej nauki. Nie każdemu wystarczają
  • Odpowiedz
Wiem że ścisłowcy statystycznie radzą sobie tak samo dobrze, a czasami nawet lepiej z przedmiotami humanistycznymi, ale myślę że jest na to prosta odpowiedź.
Do LO humanistycznych po prostu częściej uczęszczają osoby co nie chciały iść do zawodówki/technikum, a w opinii społeczeństwa panuje nieraz krzywdząca opinia że te profile/kierunki są prostsze od nauk ścisłych do których należy poświęcić więcej czasu(mata bez systematyczności jest trudna do nadrobienia). Więcej słabych uczniów idzie na humanistyczne
  • Odpowiedz
@Renifer60: Niby tak, ale dziś to akurat są lepsze możliwości niż kiedykolwiek do samonauki. W internecie jest pełno dostępnych filmików i książek na te tematy.
Też mam przykład trochę ze swojego życia, że czasami trzeba po prostu się wziąć do roboty. W mojej klasie (mat-fiz) pierwsza próbna matura z fizyki rozszerzonej miała same wyniki poniżej 20%, no nie pamiętam ile miałem ale tak czy siak wstyd. Spytałem się sorki czy
  • Odpowiedz
@TotalDisaster: mnie osobiście irytował znajomy co mówił że jest słaby z matmy i tak sobie usprawiedliwia że do matury nie przystąpi. Nie uczył się od podstawówki i się przedstawia jako wybraniec co jest słaby i elo XD

Za to szanuję jak ktoś przesiedział ten miesiąc, dwa i przystąpił, a mimo to mu się nie udało. Zdarza się.

Spójrz sobie w swoim środowisku na osoby które nie zdały matury, czy to są raczej fajni inteligentni ludzie, którzy mają problem z jednym przedmiotem czy trochę inaczej to
  • Odpowiedz
@TotalDisaster:

Po 4 latach nauki?

No, jak ktoś miał takiego pecha jak ja i nie miał z 60% lekcji matematyki przez 3 z 4 lat tech (bo wicedyrektorka wiecznie czasu nie miała). to mógł mieć problem. Choć mi się te 44 udało. (przy średniej z matmy na poziomie 1.7 XDDD)
  • Odpowiedz
@Renifer60: Dostajesz j----a miniksiazke 14 stron w której są odpowiedzi do każdego zadania. Uczysz się 3 lata, wiec nawet jak uczysz się jednej rzeczy na 3 miesiące to i tak dostaniesz te 30% a potem nie zdajesz. xd
  • Odpowiedz
  • 2
@chigcht kto normalny daje j-----e, o jakieś g---o procenty xD
Ale wy macie smutne życia, skoro takie wyniki mają tak ogromne, dla was znaczenie...
  • Odpowiedz