Wpis z mikrobloga

Czytałem tylko książki i grałem w gry komputerowe i chciałbym już tak na poważnej wsiąknąć w świat malowania modeli i może ewentualnie grania. Taka oferta jest w moim sklepie planszówkowym. Wiem, że teraz wychodzi nowa edycja i mam kilka pytań:

- w sumie chciałym malować bardziej Chaos/Orki, czy w tej edycji wychodzą jakieś ich zestawy?
- z screenu poniżej zainteresowało mnie pudło recruit edition oraz Paints and tools set. Czyli za 232zł mam nówki 20 figurek, instrukcje, jakąś podstawkę oraz farbki z przyrządami (żadnych własnych nie mam). Dobra cena? czy z takim zestawem będę mógł później jak mi się zachce rozpocząć granie? Na razie chce tylko malować ale kto wie później.
- jakby mi nie wyszło malowanie to da sie jakoś te farby zmyć? xD czy bede musiał zyć z jakimiś moimi potworkami xD
#wh40k #warhammer40k
OmarBongo - Czytałem tylko książki i grałem w gry komputerowe i chciałbym już tak na ...

źródło: comment_1596890896c8ABCKSLmMmty9TudyvtDi.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@OmarBongo: z tego co wiem to farbek nie ma w tych zestawach. Nawet pierwsze malowanie wyjdzie w miarę okej tylko musisz pamiętać o rozcieńczaniu farbek
  • Odpowiedz
@OmarBongo: 1) GW chyba nie zapowiedziało jeszcze pełnych "Start Collecting" zestawów, a przynajmniej ja jeszcze tych nowych nie widziałem (może poza Adeptus Mechanicus)
2) Do pomalowania fajny zestaw i dość tani, ale IMO nic z tego nie ugrasz. Za mała armia do jakiejkolwiek gry. Mimo wszystko lepiej wydać mniej. Mimo wszystko jak nigdy nie malowałeś to lepiej wydać mniej i rzucić w kąt jak się nie spodoba niż wydać miliony
  • Odpowiedz
@OmarBongo: Farbki od GW mają jeden zajebiście wielki mankament, a mianowicie pojemniki. Po otwarciu farbki schną. Przeszedłem na vallejo i army painter, bo mają buteleczki z zakraplaczem i wychodzą taniej. W necie jest masa rozpisek które farbki od GW można zamienić którymi farbkami od V/AP. Co do starterów to start collecting orks jest całkiem niezłym początkiem na określone armie, ale jeśli chcesz grać to teraz bym poczekał na nowe rozpiski
  • Odpowiedz
@SiDi: no własnie na początku bardziej o malowanie chodzi. Wiadomo, jak będzie więcej modeli to aż kusi sie o granie, ale nie mam parcia. @SOBEAR: tak jak wyżej, narazie zależy mi wyłącznie na malowaniu. Czyli czekać na jakieś zestawy startowe orków? w sumie 200zł to nie tak dużo, zawsze moge sobie pomalować i pozbierać powolutku ( ͡° ͜ʖ ͡°) a zestaw do malowania całkiem
  • Odpowiedz
@SOBEAR: kup to co cię interesuje. Mnie mocno jara Adeptus mechanicus i zacząłem od kupienia ich zestawu Start Collecting. Jeśli chcesz Orków, to zrób to samo.
  • Odpowiedz
@OmarBongo: dokładnie tak. Droższe, ale masz tam armię do walki. Zagrasz nią do 500pkt. Te co wklejałeś na początku "recruit" to tylko do pomalowania, za mało punktów na granie (bo masz dwie małe armie).
  • Odpowiedz
@OmarBongo od czego zacząłeś wejście w świat? Sam myślałem kiedyś żeby zacząć patrzyłem w sklepie na herezje horusa, ale jakoś się nie skusilem. Warto dla samych książek/gier?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@imperjo: najpierw gry z serii Down of war, potem o tym sobie przypomniałem, znalazłem książki w tym między innymi herezje Horusa i potem grupki na fb i czytanie wiki. Książki wybitne nie są, gry choć stare to prezentują złota epokę rts. Ja samego młotka lubię za przerysowanie, ogromne pancerze, armię astartes rozwalające światy i nie ma tam miejsca na spokój. No i w końcu jakieś sf gdzie to ludzie są
  • Odpowiedz