Aktywne Wpisy

Salido +325
Minął 19. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
81 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
87 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
81 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
87 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-479086-10
Pobierz
KEjAf +927
#konowalposting #lekarz100k Opowiem Wam o mojej przygodzie z NFZ. Jak najbardziej pasuje innych rzeczy których się ostatnio dowiadujemy o tej organizacji.
TL:DR: Kradno!
Lekarz może wystawić NFZtowi rachunek za cokolwiek i nikt tego nie sprawdza, a nawet jak sprawdzi to nie może poprawić. ¯\(ツ)/¯ Pacjent zgłasza że lekarz wpisał kłamstwa w rachunek, NFZ "robi postępowanie wyjaśniające", lekarz stwierdza "com napisał, napisałem" - i to zamyka sprawę.
Inaczej mówiąc - NFZ
TL:DR: Kradno!
Lekarz może wystawić NFZtowi rachunek za cokolwiek i nikt tego nie sprawdza, a nawet jak sprawdzi to nie może poprawić. ¯\(ツ)/¯ Pacjent zgłasza że lekarz wpisał kłamstwa w rachunek, NFZ "robi postępowanie wyjaśniające", lekarz stwierdza "com napisał, napisałem" - i to zamyka sprawę.
Inaczej mówiąc - NFZ
źródło: image_2026-07-15_172802930
Pobierz

Prace daje w branzuni giereczek mobile f2p. Duzo pijemy, bawimy sie i robimy spoko giereczki. O takie:
https://www.youtube.com/channel/UCDuLcBlg5uGXCE7vgVeO6Gw
Konkretnie seniora potrzebujemy do Looty Woods, Mida do Stormbound.
Pracujemy na macach + 2x 27 cali 4k monitorach, biuro w centrum Gdańska, praca zdalna jak ktos doswiadczony wchodzi w gre.
#praca #gamedev #programowanie #programista10k #unity #csharp
źródło: comment_1596792057VJfhtDjJK9EYKnjRj0Qk8K.jpg
Pobierzludzie naprawdę w takie coś grają? i jeszcze za to płacą?
@kexus512: Pozdrawiam z playwaya, zdziwiłbyś się w jakie rzeczy ludzie grają ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ofczy: wooow, w życiu bym nie powiedział... Myślałem że to jakaś nisza nic nieznacząca z punktu widzenia $.
Ja nie w temacie jestem f2p - za co się tam płaci? Za odblokowanie jakiś perków? Złoto w grze, gadżety? Ułatwiajki?
@kexus512: w grach płaci od 1 do 8-12%(w Azjatyckich rpgach tyle widzialem) ludzi grajacych. Whales o ktorych mowisz to 1%(i mniej) z tych 1-12%. Dla przykladu, polak w jednej grze o pociagach wydal cos kolo 30k
Możesz opisać jak wygląda współpraca?
Przykładowo, przychodzę do Was z grą.
Wy mówicie żebym zmienił to i to.
Zmieniam.
Akceptujecie.
Co dalej?