Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rothen Major miewa kontrowersyjne i drażniące tezy, ale tutaj się zgodzę. Drażni mnie to uciekanie od postawienia się jednoznacznie po stronie krzywdzonych przez część KO (głównie PO), Lewicy, o PSLu nie wspominając. Do niedawna była wygodna i w pewnym stopniu słuszna wymówka, żeby przed wyborami się nie wychylać, bo to tylko amunicja dla PiS. Dzisiaj, na 3 lata przed wyborami, to już po prostu nie działa. Opozycja (KO szczególnie) musi już
  • Odpowiedz
@Qvvb Jeśli naprawdę są ludzie, którzy po zobaczeniu kawałka kolorowego materiału na kamieniu z wizerunkiem Wojtyły czy Kaczyńskiego nagle zmieniają swój stosunek do walki o równość na negatywny, to znaczy że oni nigdy nie byli do przekonania, a zawsze stali, mniej lub bardziej, po stronie homofobów i reszty prawicowej szurii.
  • Odpowiedz
@RegularJohnny: W Polsce większość mają katolicy, więc jeżeli chcecie demokratycznie wywalczyć prawa do małżeństw jednopłciowych musicie mimo wszystko przekonać do tego przynajmniej część katolików. Jak dobrze wiemy w Polsce papież jest bóstwem jakich mało więc umieszczanie jego wizerunku na tle flagi LGBT jest dla przytłaczającej większości katolików pogardą dla ich wiary. Więc to nie jest dobra taktyka i ma odwrotne działanie końcem końców.
  • Odpowiedz
@Qvvb: aha ta. w tym roku nie było ani jednego marszu równości, a i tak wylało się największe szambo na osoby lgbt. nawet prezydent do tego przyłożył rękę.
i co, jak pochowają flagi i emblematy to prawica łaskawie uzna, że równa prawa im się należą? no tak będzie..
  • Odpowiedz
@rothen: Mi nie chodzi o brak aktywności LGBT tylko o brak takich prowokacyjnych działań które urażają jakby nie było większość Polaków. Ja osobiście bym poparł małżeństwa homoseksualne w jakimś referendum, chociaż głosuje na konfederacje. Moi znajomi mieli podobnie ale im się od tych wszystkich akcji z blm, antifą, wieszaniem flag itp pozmieniało i teraz się zrobili bardziej konserwatywni. To jest właśnie skutek tych wszystkich prowokacji. Ludzie by was poparli gdybyście
  • Odpowiedz
@Qvvb: Zawsze intryguje mnie to, że ludzie z jednej strony mają zdolność do wielowymiarowej analizy sytuacji, a na koniec i tak decydują się działać nielogicznie. Jeżeli rozpoznaliście, że rozszerzenie instytucji małżeństwa ma sens to co niby w tym rozumowaniu zmieniają prowokacje? To, że ktoś sobie na jakiś pomnik zawiesi tęczową flagę raczej nie podważa zasadności związku dwóch innych osób.
  • Odpowiedz
Kiedyś byłem patriotą, ale po zobaczeniu polskich flag powiewających 11 listopada na wielu budynkach zniechęciłem się do tego patriotyzmu. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

@CzajnikZniszczenia: Tylko, że flaga państwowa podczas święta państwowego to coś naturalnego. Flaga lgbt i obsceniczne gesty z balkonu podczas święta państwowego to po prostu prowokacja. Wiadomo, że w
  • Odpowiedz