Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 32
@silentpl: Info sprawdzone, mnie ogarnęli w 3 min. Miałem raka trzustki, poczułem się źle, wpadłem do szpitala i 3 min później piłem piwo pod sklepem całkowicie zdrowy( ͡° ͜ʖ ͡°)

Większość osób, która miała "przyjemność" korzystania z angielskiego SOR, wie że to farmazon. Przede wszystkim Polska bierze przykład z "wzorcowego" brytyjskiego modelu systemu ochrony zdrowia, gdzie jest on całkowicie scentralizowany, stąd u nas takie dziadostwo.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Ag90 @promateosz: @iroos: @waszak: no ale to logiczne ze jak trafisz na sytuacje gdzie 50 osob czeka na a&e z naglym wypadkiem to magicznie nie naprodukuja 50 lekarzy zeby krocej niz 5 minut nie czekac xD raz w zyciu czekalismy do specjalisty i raz na a&e z zona, poza tym nie mozna powiedziec zlego slowa na nhs i szpitale (gp to osobna kwestia).
@JakTamCoTam:

w Polsce: 55 minut czekania żeby się dowiedzieć że masz iść gdzie indziej gdzie będziesz czekał drugie tyle i zostaniesz wpisany do kolejki 20 emerytow

Ja kiedyś czekalem na przeswietlenie kolana przez godzine, bo mialem przyjść na dziewiątą rano, a przeswietlenia zaczynaly się od 10.