Wpis z mikrobloga

@printHelloWorld: Otóż to. Przykład: znalezisko o Włoszech, Katalonia, wzrost zakażeń, 4 osoby zmarły jednego dnia, powrót wielu obostrzeń, panika, pandemia, sraczka. Śmiechłam z powodu tego newsa, bo według danych z całego 2018 roku dziennie umiera ponad 1700 włochów. 1700 zgonów do 4. Znalezisko było z 600 razy wykopane. Żyjemy w idiokracji.
  • Odpowiedz
@montecito: bardziej mi zależy na powodach możliwych zgonów . Ja zadam aby wgląd do dokumentacji pacjenta mieli specjaliscj z zakresu wirusologii, aby podzielili się swoją wiedzą na temat tego co było prawdziwa przyczyna zgonu. Bo jak wspomniałem wcześniej do jednego worka wrzuca się wszystkich zmarłych w okresie pandemii dosłownie wszystkich.
  • Odpowiedz
@printHelloWorld: To o czym mówisz znam z mojego otoczenia. Pisałam nawet tu o tym, dwie osoby z rodziny koleżanki zmarły w kwiecień/maj i obie dostały covid-19 jako powód, a tak naprawdę były ciężko chore na inne choroby, to one były powodem zgonu. No ale test pokazał i weszły do statystyk. Ogólnie to bym to lekką ręką brała gdyby nie fakt, że rodzina koleżanki od jej strony i od strony męża
  • Odpowiedz
@montecito: sądzę że obowiązkowo ci ludzie o których piszesz powinni iść do prokuratury. Zmarłemu życia się nie przywróci to fakt ,ale sprawiedliwość i jakakolwiek uczciwość powinna być na właściwym miejscu w tym jakże niewłaściwym momencie
  • Odpowiedz