Wpis z mikrobloga

Robiłem wczoraj rekonesans fragmentów roboczo nazwanej "Jurajskiej Masakry", czyli podkrakowskiej pętli, gdzie chcę zmaksymalizować przewyższenia. Jak na razie wygląda przyzwoicie, ale celem jest przebicie 2000 up/ 100 km czy 3000 na 150 km bez powtarzania odcinków. Wiadomo, nie są to góry per se i największe przewyższenie jednego podjazdu nie przekracza 200 metrów - ale potrafią nadrobić stromizną. I w zasadzie całość po mało ruchliwych, za to malowniczych drogach, a przy dobrej pogodzie nawet z widokami na Taterki.

Na razie najbardziej stromy fragment to 800 metrów ze średnią 15% i fragmentem ponad 20% (dla porównania ściana w Gliczarowie to 550 metrów i średnio 14%), zresztą samo otwarcie mocne, bo 700 metrów up na pierwszych trzydziestu kilometrach. Ale miś na miarę naszych możliwości jeszcze powstaje i to nie jest nasze ostatnie słowo (nie mam na przykład dobrego pomysłu na dopięcie samego Ojcowa do trasy).

To co - ktoś chętny na tymczasową wersję? ;)

#rower #szosa
Pobierz mucher - Robiłem wczoraj rekonesans fragmentów roboczo nazwanej "Jurajskiej Masakry",...
źródło: comment_15955834855uwOCeGQ5nfUs3bFlSgSKr.jpg
  • 12
@mucher: jak masz to daj linki do tych tras. Sam ostatnio tworzyłem coś co miałoby 2000m na 100km ale nie bardzo udało mi się coś takiego stworzyć. Patrzyłem w stronę Dobczyc.
Uważaj też na Strave bo widzę, że tam rysujesz. Pojedziesz na swoje 3000 m a okaże się, że ma 500 mniej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@szwe: Wiem, wiem. Mój ulubiony artefakt to nieistniejący podjazd na DK79. Ale nie będzie 500, myślę że 200-300 max (z tych zweryfikowanych przeze mnie fragmentów). Generalnie utrudniam sobie życie - bo tracę co najmniej 2 fajne podjazdy tylko dlatego, że to ślepa droga (np. Żary) czy unikam np zjazdu do Ojcowa z Murowni ze względu na upierdliwą nawierzchnię. Tak czy inaczej po zmianach odcinek Zabierzów-Krzeszowice to prawie 2500m na 115 km.
@trace_error: @Akrat92: @Adwokat_Boga: @kasin: @szwe: W sumie to jeszcze wersja do doszlifowania, poskracania itp. Np. możnaby jeszcze dorzucić przelot przez Brzoskwinię i dodatkowe 100m up, pewnie parę innych sznitów by się znalazło (okolice Płazy i Regulic to jest truskawka na Garbie Tenczyńskim, na Płazę jest z 5-6 wersji podjazdów) . W sumie ciekawe, że jeden podjazd załapał się na wyższą kategorię - Dębnik od Krzeszowic (polecam).

Na
Pobierz mucher - @traceerror: @Akrat92: @AdwokatBoga: @kasin: @szwe: W sumie to jeszcze wersj...
źródło: comment_1595595659lib74U0Jxo1NimqMaBJJ06.jpg