Wpis z mikrobloga

@missGuided: Odpowiadam na zarzutke ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak kiedyś coś zakodziesz wiekszego i klient ci zacznie zwracać bugi że na jego iFonie na Safari jakimś tam animacja nie działa a MUSI być to zrozumiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 13
@missGuided: zabawa w asynchroniczność, p------e niekiedy formularze i obsługa błędów użytkowników, do tego problemy w różnych wersjach przeglądarek i trochę się tego jednak robi ¯\_(ツ)_/¯ w sumie dzisiaj musiałem niby prosty task zrobić bo brakowało ludzi na front, w teorii trzy select i pole input, ale przez asynchroniczność i warunki biznesowe trochę szczerze zeszło. Plus inna obsługa dla 3 typów tego samego formularza i nagle zachodzi rozkmina
  • Odpowiedz
@missGuided: wez ja sie dziwie jak oni daja rade duze projekty robic jak JS nawet z jakimkolwiek frameworkiem jest paskudny w zarzadzaniu. przeciez to wyglada jakby na sile to robili aby dzialalo i jak najszybciej zapomniec po zrobieniu ze taki szajs sie zrobilo
  • Odpowiedz
wez ja sie dziwie jak oni daja rade duze projekty robic jak JS nawet z jakimkolwiek frameworkiem jest paskudny w zarzadzaniu. przeciez to wyglada jakby na sile to robili aby dzialalo i jak najszybciej zapomniec po zrobieniu ze taki szajs sie zrobilo

@TenAnonToKlopoty: Ja to się dziwie, że im się chce pracować w technologii która ma chyba jedne z gorszych meetupów programistycznych i community w ogóle. Serio, jako były frontendowiec
  • Odpowiedz
@Khaine: WPF to jest piękny j uporządkowany bajzel w porównania do frontu ;p Chociaż prawda jest taka, że webowka daje mi więcej funu odkąd się zaczęłam nią zajmować na poważnie. No i xaml czasem chociaż rzuci jakims sensownym błędem :p
  • Odpowiedz
@GazowanaMusztarda: Oj XAML wcale nie jest taki fajny jak trzeba montować w nim jakieś fajerwerki. On jest dobry tylko gdy robisz coś, co projektant frameworka przewidział wprost że ktoś będzie robił. Czuć przesztywnienie momentami i konieczność robienia zajebiście dziwnych rzeczy naokoło aby coś osiągnąć. HTML + JS mają dużo większą elastyczność.
  • Odpowiedz
@missGuided: SSR, PWA, RWD, SEO, performance. W większych projektach jest trochę zabawy. Zreszta, wyobraź sobie, ze niektórzy uważają, ze backend to tylko pisanie CRUDow ( ͡° ͜ʖ ͡°) . Mimo to, muszę przyznać, ze bardzo źle mi się współpracuje z frontend developerami, którzy nie znają backendu.

Swoją droga, świat IT jest teraz bardzo zainteresowany full-stackami niz jedynie frontendowcami. Nauka frontu na pewno da ci duże korzyści.
  • Odpowiedz