fajnie, że może być zabudowa wielorodzinna, nawet że zbudują tam WTC, albo bramy piekieł mogli zapisać, skoro wymaga to mojej zgody to nie ma ryzyka co nie?
@RudaBrona: Przeczytałeś w ogóle ze zrozumieniem co napisałem? Polecam spróbować ponownie. A potem zapoznaj się z tym jak działa MPZP oraz możliwość wniesienia sprzeciwu na budowę sąsiada (nie, nie masz 100 proc możliwości zablokowania każdej inwestycji). Jak nie masz pojęcia jak to działa, sensu
@RudaBrona: znam dobrze temat tej budowy. Deweloperowi podczas prac nakazali ,,zdjęcie” jednego piętra, ponieważ pierwotnie budynek miał być wyższy niż jest teraz. Deweloper chciał się procesować, nie pykło. Jeszcze dwa lata temu szukał inwestora na dokończenie tego dzieła, potrzeba była na 4 mln. @ATAT-2:
@ymkzz: dupa nie wszystko, planowanie przestrzenne NIE jest rolą dewelopera. Deweloper buduje w zgodzie z obowiązującymi przepisami i maksymalizuje zyski. Dziękuj nieudolnym samorządom, że nie potrafią uchalić mpzp. Gminy mają wszystkie narzędzia, żeby w pełnym stopniu kontrolować wszystko co dotyczy nowych inwestycji, ale tego nie robią przez brak woli lub własną nieudolność. Ale głupi ludzie wolą się żreć o lgbt i tym podobne, zamiast o rzeczy, które dotykają w zasadzie każdego.
@ymkzz kuuuurwa zainwestowałbym hajs w najwyższe możliwe do zakupu drzewa i taką ścianę bym posadził, że za 5 lat zero światła w mieszkaniach. Dzień i noc bym sypał nawóz i lał wodę.
#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie
@RudaBrona: Przeczytałeś w ogóle ze zrozumieniem co napisałem? Polecam spróbować ponownie.
A potem zapoznaj się z tym jak działa MPZP oraz możliwość wniesienia sprzeciwu na budowę sąsiada (nie, nie masz 100 proc możliwości zablokowania każdej inwestycji).
Jak nie masz pojęcia jak to działa, sensu
@RudaBrona: A jednocześnie piszesz, że właściciel nie mógł spodziewać się powstania za kilka lat bloku... Więc nie, nie wiesz jak to działa.
Komentarz usunięty przez autora
@ArchDelux: 'aha'
Wystarczy?