@Scaab niby tak, ale nie do końca. Bo mam wielu znajomych którzy dostali mieszkania po dziadkach, ja musiałem brać w kredo, ale czy im zazdroszczę? Pewnie tak, ale czy mi z tym źle? No nie bo w sumie spoko, że mogą zacząć trochę lepiej i bez kredytu... Więc inni mają trochę łatwiej ale się z tym nie lansują więc czemu wrzucać ich do jednego worka z banankami? Ja mam źle to
@Scaab: pierwsze zdanie trafia w sedno, ale są według mnie gorsi, mianowicie tacy którzy dostali wszystko od rodziców, kłamią twierdząc że sami do tego doszli, dodatkowo poniżają innych, siebie wywyższając na podstawie posiadanego statusu materialnego.. Nie ma nic złego w pomocy rodziców, ale jak ją bierzesz to mów prawdę
@Scaab 8k miesięcznie? Pewnie kradniesz bo tyle piniondzuf nie da się zarabiać legalnie :) ziomek wyluzuj. Jedni mają lepiej niż Ty a inni gorzej. Pomyśl sobie, że ktoś ma start taki jak Ty i zdolności pozwalają mu pracować tylko za 2k miesięcznie - i co ma zrobić? Ma głosić nowinę, żeby wprowadzili max zarobki 3k żeby nie było zbyt dużego rozdzielenia społeczeństwa?
@Scaab: Głupotą byłoby nie skorzystać z opcji dostania mieszkania czy auta od rodziców. Powiedzmy sobie szczerze- gdybys miał taką możliwość, to tez byś z niej skorzystał i nie widze w tym nic złego.
@MilionoweMultikonto: no to ty nie zamierzasz się tłumaczyć, a banan (w najgorszej jego formie) będzie twierdził, że sam do tego doszedł. Oczywiście mógłby jak ty powiedzieć ze nie będzie o tym rozmawiał, ale jest bananowcem i w pytaniu o to skąd ma nowe Audi dostrzega swoją jedyną szansę zaistnienia w towarzystwie i po prostu skłamie. Wie, że dorobienie się nowego auta w tak młodym wieku jest nie lada wyczynem w
@Scaab: a na jakiej pozycji jest np osoba która się urodziła niepełnosprawna? Powinno się wszystko zabronić a dzieci powinny się rodzić z takim samym dna ( ͡°͜ʖ͡°)
@Czuowieg: ale przeciez op moze miec, a temten moze to stracic, zycie kruche jest, nie chodzi o to ile masz na koncie tylko o to ile dobrego z tym zrobisz
Komentarz usunięty przez autora