Wpis z mikrobloga

CZY TO PRAWDA?

Uważam, że żyjemy obecnie w czymś w rodzaju wojny cywilizacji.

Lewa strona, która nasila cenzurę, poprawność polityczną, która robi się coraz bardziej agresywna, która katuje ludzi na ulicach (USA i Zachód - ruch B.L.M.), zaczyna coraz bardziej uwierać normalnej i chcącej żyć w zdrowym kraju części społeczeństwa.

Teraz Ci zwykli ludzie, przerażeni lewackim, wręcz marksistowskim szaleństwem, zszokowani brutalizacją wywołaną przez mniejszości narodowe z Bliskiego Wschodu i Afryki, zaczynają głosować na partie prawicowe.

Więc ta lewa strona wie, że jej czas dobiega końca, i zaczyna coraz bardziej agresywnie sobie poczynać. Z historii wiemy, że upadające systemy stają się coraz bardziej brutalne i oderwane od rzeczywistości. Coraz bardziej szaleńcze. I to się właśnie dzieje teraz. Obserwujemy to na co dzień.

#przemyslenia #z----------------a #takaprawda #neuropa #4konserwy #swiat
wojna - CZY TO PRAWDA?

Uważam, że żyjemy obecnie w czymś w rodzaju wojny cywilizacji...

źródło: comment_1594895599stqLP9pomrAuMEsh4lb5LA.jpg

Pobierz
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 21
@wojna Proszę o przykłady cenzury od strony lewicy (z zaznaczeniem że nacisku społecznego nie uznam za formę cenzury, bo wtedy musiałbyś przyznać że prawica cenzuruje polskich artystów chociażby)

Brutalizacja z bliskiego wschodu? Mogę poprosić jakieś statystyki? Jakieś dowody? Bo z tego co kojarzę to mamy całkiem dodatnie K/D w stosunku do arabów xD

Coraz bardziej brutalne? No tak, prawicowe rządy takie miłujące. Apartheid, wykluczenie kobiet z życia społecznego, brak praw pracowniczych,
  • Odpowiedz
@wojna: za każdym razem gdy wydaje ci się, że jest jakaś wojna, rewolucja itp. to przypomnij sobie, że siedzisz dużo na necie. Sam wyszukujesz treści polityczne więc wydaje ci się, że są mega popularne. Na szczęście większość ludzi nie jest jak Ty ani ja i oni maja w------e w politykę i nawet nie wiedzą co to antify, neuropy i inne takie.
  • Odpowiedz
że upadające systemy stają się coraz bardziej brutalne i oderwane od rzeczywistości. Coraz bardziej szaleńcze. I to się właśnie dzieje teraz.

@wojna: ciekawe, że nie zauważasz tego, że właśnie opisałeś kraj swojego pochodzenia, w którym od kilku dobrych lat karty rozdają konserwatyści.... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
cenzurę, poprawność polityczną

@wojna: masz na mysli wsadzanie ludzi do wiezien za obrazanie urojonych bozkow i martwych od 2000 lat zydow?
  • Odpowiedz
@wojna: republikanie w stanach, konserwatysci w uk, chadecy w niemczech, centrysci od macrona we francji, ruch 5 gwiazd we wkoszech, pis w Polsce, o ruskich homofobach nawet nie wspominajac - lewaki rzondzom swiatem.
  • Odpowiedz
@wojna: nie. Jesli popatrzysz na panstwa UE w ciagu kilku dekad to zobaczysz jak zmienialy sie partie rzadzace. Co jakis czas rzadza koalicje lewicowe a co jakis prawicowe.

Na upartego jest odwrotnie niz piszesz, bo nawet ta prawica sie w ciagu pokolenia znaczaca zliberalizowala w swoich postulatach. Przynajmniej na zachodzie.
  • Odpowiedz
@wojna: W dużej mierze masz rację, choć ja to widzę trochę inaczej, a mianowicie ludzie z obozu progresywnego (również w Polsce) bardzo długo wierzyli, że oni są historyczną koniecznością, zaczęli wierzyć we własną propagandę, że konserwatyści to tylko mała grupka starych ludzi którzy po prostu sobie wymrą i świat pójdzie "na przód". Ale po jakimś czasie skumali, że wcale tak się nie stało, a co gorsza, o zgrozo, zaczynają przegrywać
  • Odpowiedz
@TotalDisaster: Nie wiem jak można być takim ograniczonym i nie popierać postępu. Gdyby wszyscy myśleli jak konserwy to nadal byśmy siedzieli w jaskiniach i jedlibysmy surowe mięso, bo po co budować dom jak jest jaskinia? Albo po co opiekać mięso, skoro surowe też dobre?

A ten ogień to jakiś wymysł progresywistów, moi rodzice i ich rodzice i rodzice ich rodziców jedli zawsze surowe mięso, więc tak ma być
  • Odpowiedz
@niochland: To wy to nazywacie "postępem" bo lubicie manipulować słowami. Czy nazywanie faceta który przebiera się za kobietę kobietą jest postępem? No nie wiem. Czy walka z kapitalizmem jest postępem? Raczej wątpliwe. Czy feminizm trzeciej fali jest postępem? Nie.
Wiele konserw jest normalnie nastawionych do nowych technologii, nikt nie walczy z wiatrakami na ogół ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sam jako konserwa się wkurzam np że ludzie
  • Odpowiedz
@wojna: tak się dzieje jak mniejszość chce wywierać naciski na większość. Najpierw chcą palca, a potem pożrą cie w całości, tak jak się to dzieje na zachodzie i USA. Dlatego w PL nie możemy choćby w najmniejszym stopniu ulec lewakom.
  • Odpowiedz
poglądowo prawicowe jakbyś się nie domyślił

@ravenking: no nie domyśliłem się, że dawanie socjalu, podwyższanie podatków, tworzenie zakładów państwowych jest działaniem prawicowym - tylko dlatego, że ściga się LGBT i chodzi do kościoła. ¯\_(ツ)_/¯
Według mnie to nie prawica, a lewica filokatolicka.
  • Odpowiedz
Pisałem na podobny temat wczoraj - biali normalni ludzie są jak taki spokojny lew, który niewzruszenie znosi wszystkie prowokacje i udaje że go to nie obchodzi.

@Porucznik_Blaze: Już jak zaczynałem tutaj siedzieć 10 lat temu to widziałem takie same teksty, że Europa upada, ale się budzi, biali niedługo się W-----Ą i będziecie mieć problem, zobaczycie w---------y wam xddd

5 lat temu to samo, dzisiaj to samo, za 5, 10 i
  • Odpowiedz
Lewa strona, która nasila cenzurę, poprawność polityczną, która robi się coraz bardziej agresywna, która katuje ludzi na ulicach (USA i Zachód - ruch B.L.M.), zaczyna coraz bardziej uwierać normalnej i chcącej żyć w zdrowym kraju części społeczeństwa.

@wojna: Większość amerykanów popiera te protesty więc xd
  • Odpowiedz