Wpis z mikrobloga

499 961 + 75 = 500036

Miesiąc temu kupiłem swój pierwszy jako taki rower. Wybór padł na Tribana RC120. Na razie sprawia mi on wiele frajdy i za każdym razem jak mam nim jechać to się cieszę. Ciche przełożenia i płynna jazda!

Przez ostatni msc miałem parę wycieczek po 20;30 km i dojazdy codzienne do pracy ok. 7 km. Stwierdziłem, że trzeba spróbować sił w dłuższej jeździe. Wstałem w niedzielę o 7:00 i o 7:30 już kręciłem pierwsze km.
O dziwo, miałem tylko dwa lekke kryzysy - przy 15 i przy 27 km. Reszta trasy bez większych problemów.
Nie mogę się doczekać pierwszej setki.

#rowerowyrownik #wykoptribanclub
d.....l - 499 961 + 75 = 500036

Miesiąc temu kupiłem swój pierwszy jako taki rower...

źródło: comment_1594718723rItlsx1xXI31eN5Me5F6Co.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dianabol: Może dziwne pytanie, ale co sądzisz o siodełku w rc120? Bo mnie jeździ się ogólnie wygodnie, też przymierzam się do setki, ale jedyne, co mi poważnie przeszkadza, to właśnie siodełko. Zastanawiam się, czy to kwestia przyzwyczajenia, czy wyregulowania pod siebie
  • Odpowiedz
@Wypok2: Ja też mam rc120, z siodełkiem nie mam żadnych problemów nawet po >2h jeździe, i nawet mając zwykłe spodenki decathlonowe bez poduszki, polecam sobie co jakiś czas popedałować na stojąco przez 10 sekund, to tyłek się odciąża przez chwilę
  • Odpowiedz