Aktywne Wpisy
WiecznyBak_79 +130
Siema mirasy
Uratujcie moje studencką dupę, potrzebuje jeszcze minium 40 ludzi do mojej ankiety, która będzie mi potrzebna do licencjatu. Sprawa o tyle pilna że zostało mi tylko opis analizy w licencjacie i wstęp/zakończenie. Aby nie było, że tylko chce to od siebie dam dla wylosowanej osoby która dała plusa bliczka na kebsika + colcke/ malboraska.
Z góry dziękuje <3
https://forms.gle/RdwdVbqjxKHteTc29
#studia #studbaza #lodz #pracalicencjacka
Uratujcie moje studencką dupę, potrzebuje jeszcze minium 40 ludzi do mojej ankiety, która będzie mi potrzebna do licencjatu. Sprawa o tyle pilna że zostało mi tylko opis analizy w licencjacie i wstęp/zakończenie. Aby nie było, że tylko chce to od siebie dam dla wylosowanej osoby która dała plusa bliczka na kebsika + colcke/ malboraska.
Z góry dziękuje <3
https://forms.gle/RdwdVbqjxKHteTc29
#studia #studbaza #lodz #pracalicencjacka

3033540 +50
źródło: temp_file1177199907323629866
Pobierz

#mimuw #informatyka #studia
Szukam ludzi z MIMUW.
Skończyłem lic. FiR SGH. W tym czasie więcej pracowałem niż studiowałem (w konsultingu i funduszach PE). Z informatyką mam tyle wspólnego co VBA. Podczas pracy sam się trochę wypaliłem i spotkałem wielu ludzi starszych od siebie wypalonych przez dłuuugie godziny i stres. Zobaczyłem, że ciągnąc swoją karierę w tym kierunku o jakimś życiu osobistym, czy założeniu rodziny to mogę zapomnieć. W związku z tym pomyślałem, że chcę przeżyć coś ciekawego naukowo + przebranżowić się w stronę bardziej matematyczną / IT (dalej od klienta). Z tego co czytałem idealnie pasowałaby mi informatyka MIMUW, o ile byłbym w stanie "się utrzymać". Po tym jak zobaczyłem progi, wiem natomiast, że się nie dostanę (84% mat). Matematykę zawsze lubiłem i chyba byłem niezły - maturę pisałem "bez presji" będąc laureatem z olimpiady ekonomicznej, co dawało mi pewne miejsce w SGH. Innych studiów wtedy nie rozważałem. Myślałem w związku z tym o rekrutowaniu się na matematykę MIMUW i przeniesieniu się docelowo na informatkę. No i tu pojawia się moje pytanie - czy to jest faktycznie możliwe? Czy jedyne przypadki, którym udało się spełnić wymagania to jacyś nadludzie? Czy mając zdać WDP (potok imperatywny) mógłbym uczęszczać na wykład/ćw z tego przedmiotu, czy to jest niemożliwe np. czasowo (czy istnieje jakaś opcja żeby się do tego przygotować)? Będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi. Oczywiście chętnie porozmawiałbym prywatnie :)
Dziękuję raz jeszcze za odpowiedź :)
Czy w praktyce bardziej możliwe od PMI nie jest skończenie matematyki na lic. i przygotowanie się w tym czasie do mag. z informatyki (tak żeby zdać egzamin wstępny)? Osobiście raczej obecnie nie rozważam robienia mag. na MIMUW ale chciałbym się rozeznać w opcjach.
Dzięki za odpowiedź :)
Gratuluję w takim razie dobrej decyzji. Dużą zaletą darmowego systemu szkolnictwa wyższego jest chyba właśnie to, że każdy może coś zmienić / czegoś spróbować bez tragicznych finansowo konsekwencji.
W moim przypadku i tak robiłbym sobie rok przerwy od pracy (z powodów wymienionych wcześniej). Rozmawiałem też z przełożonymi i nie widzą problemu - korpo na