Wpis z mikrobloga

Jaka jest podstawa prawna że osoby powyżej 60, ciężarne i niepełnosprawni głosują bez kolejki bo chyba podstawa prawna nie jest według PiSu SMS?
  • 139
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@paruwczak

Ja nie mam zamiaru nikogo przepuszczac przymusowo, uznam że komuś się należy to wpuszczę

No i o to w tym wszystkim chyba chodzi.

A co do tych gigantycznych kolejek z powodu smsa to jedno wielkie iksde
  • Odpowiedz
wybory maja byc rowne. W tej chwili - dla czwaci obywateli takie nie.beda.

@slapdash: zanim zrobisz z siebie debila to pomysl czasami ze rozne pojęcia mogą oznaczac cos innego niz twoj prosty, chłopski rozum ci podpowiada
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@lougramm: taka że to oni mają przede wszystkim zagłosować z wiadomych względów xd a ty jak postoisz to może ci się odechce
  • Odpowiedz
kolego, ja na wybory pójdę i jeśli nawet będzie 30 kobiet w ciąży to je przepuszczę bo tak zostałem wychowany. Współczuję Twojej matce że 9 miesięcy pod sercem cię musiała nosić.

@rafal23s23: kompletnie nie rozumiesz na czym polega problem i jeszcze obrażasz ludzi mądrzejszych od ciebie
  • Odpowiedz
  • 1
@slapdash wow, sa równe poniewaz kazdy glos jest tak samo ważny. Mylisz równość wyborów z równym dostepem do urny ktorego nie było, nie ma i nie będzie. Mam 100 metrów dalej do lokalu wyborczego niz moj sasiad wiec wedlug Ciebie jestem w każdych wyborach dyskryminowany i mamy nierówny dostęp do głosowania.
  • Odpowiedz
@Ashby: a jak to się ma do tego że np w tauronie (a i pewnie w innych firmach) wrzucili baner że rodzice z małym dzieckiem mogą podchodzić bez kolejki? ludzie się do tego stosują i przynajmniej jak ja byłem to nikt nie pyszczył, że konstytucja
  • Odpowiedz
  • 1
@Pegos: wybory nie będą równe gdyż ja jako osoba poniżej 60 roku życia nie jestem równy osobie 60+
Wybory odbędą się na różnych zasadach dla różnych osób, nadal nie dostrzegasz tego problemu?
  • Odpowiedz
  • 0
@stan-tookie-1: o jakiej sytuacji w tauronie mówisz? Bo nie bardzo wiem co masz na myśli?
Rozmawiamy tu o konstytucyjnej równości wyborów, jesteś pewny że sytuacja o której mówisz dotyczy wyborów?
  • Odpowiedz
@Ashby: w tauronie jak chcesz coś załatwic, podpisać umowę, zapłacić, cokolwiek to jak masz dziecko ze sobą (nie pamiętam to jakiego wieku) to będziesz obsłużony poza kolejką. W Kauflandzie koło mnie tez coś takiego jest, jak masz dziecko do 3 lat to możesz iść do kasy jako 1 i sporo ludzi z tego korzysta, szczególnie w soboty.

Rozmawiamy tu o konstytucyjnej równości wyborów

@Ashby: ok, myślałem że chodzi
  • Odpowiedz