@Ashby poza tym konstytucję musisz też traktować jako całość, nie można jej interpretować wybiórczo. A w artykule 2 masz coś takiego jak zasadę sprawiedliwości społecznej, z której wynika dlaczego w inny, szczególny sposób prawo traktuje osoby starsze, niepełnosprawne czy kobiety w ciąży.
@DziobakApokalipsy_: no więc według rozporządzenia ministra zdrowia ja jako osoba poniżej 60 roku życia w myśl zasady sprawiedliwości społecznej czuję się pokrzywdzony oraz uważam że moje prawo wyborcze jest ograniczane poprzez faworyzowanie pewnej grupy osób. Wybory w naszym kraju nie są obowiązkowe więc osoba która nie czuje się na siłach nie musi w tych wyborach uczestniczyć. Powiem coś więcej, osoba która ma problem ze zdrowiem lub uważa że oddanie głosu
@abcde: niestosowanie się do rozporządzenia to chyba 500zl mandat o ile treść nie ustala innych kar. Nie pamiętam dokładnie. To w kwestii pytania o konsekwencje
@DziobakApokalipsy_: co więcej, osoba chcąca zagłosować ale jednocześnie mająca problem ze zdrowiem bądź osoba która chce ominąć kolejkę w lokalu wyborczym ma możliwość głosowania korespondencyjnego. Jest to kolejne ułatwienie i według mnie w całości wyczerpuje temat uczestnictwa osób 60+ które chcą ominąć kolejkę.
@PanProgramista prawda, ja mam co prawda 1 sztukę, idziemy do różnych komisji i nie trzeba by było dziecka zabierać i narażać ale wtedy nie będzie przywilejów.
@Ashby wystarczy, że przeczytałem twój komentarz i wiem na kogo będziesz głosować. Brak kultury osobistej to cecha charakterystyczna lewackiej/neoliberalnej patologii.
@BezDobry: nie potrafisz w żaden sposób się odnieść do tego co napisałem to będziesz mnie teraz dyskredytował? Już dzisiaj jedna osoba w tym wątku wypomniała mi brak kultury, zetknąłem na jej profil i w jednym z najnowszych komentarzy sam napisał "napisz że jest idiotka", jaki z tego morał? Że najwięcej o kulturze osobistej mówią te osoby które jej nie posiadają
@lougramm: Ja jestem w ciąży i jest mi czasem ciężko ale w dupie mam te "udogodnienia". Pójdę godzinę przed zamknięciem komisji kiedy będzie pusto, polecam wszystkim.
Wybory w naszym kraju nie są obowiązkowe więc osoba która nie czuje się na siłach nie musi w tych wyborach uczestniczyć. Powiem coś więcej, osoba która ma problem ze zdrowiem lub uważa że oddanie głosu
Komentarz usunięty przez moderatora
Już dzisiaj jedna osoba w tym wątku wypomniała mi brak kultury, zetknąłem na jej profil i w jednym z najnowszych komentarzy sam napisał "napisz że jest idiotka", jaki z tego morał? Że najwięcej o kulturze osobistej mówią te osoby które jej nie posiadają
Wyżej wkleiłem ss z tego artykułu z wikipedii