Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Jak rekruterzy patrzą na krótki staż pracy w danej firmie? Tzn. chodzi mi o to, że pracowałam w trzech firmach po 6-7 miesięcy i teraz chciałabym zmienić pracę ze względu na zarobki. Wiem, że tym argumentem mogę wybronić się na rozmowie, ale najpierw musi do niej dojść.
Co myślicie? Będzie to postrzegane jako duży minus?
#hr #praca #szukampracy #rozmowaoprace #rozmowakwalifikacyjna #cv
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Atinay: wiele firm na dzień dobry odrzuca takie cv, skoczków którzy przychodzą na parę miesięcy mało kto chce, bo ledwo się wdrożą to już mogą zaraz przejść gdzie indziej, bo ktoś im zaproponuje kilka stówek więcej
  • Odpowiedz
  • 0
@goferek: właśnie tego się boję. Miałam dobre powody, żeby odejść z poprzednich dwóch firm, ale nie będę przecież pisać o tym w CV.
I tak u mnie nie jest najgorzej, bo mam ponad dwuletnie doświadczenie w jednej firmie, z której odeszłam jedynie przez przeprowadzkę do innego miasta.
Chyba będę musiała jakoś wytrzymać w obecnej firmie, żeby dobić rok albo dwa doświadczenia, niestety
  • Odpowiedz
  • 0
@goferek: w sumie mogłabym te pozycje usunąć z CV, aplikować do Biedronki albo innego Lidla i cieszyć się z normalnych zarobków haha. Ostatnio się dowiedziałam, że moje CV zostało odrzucone w HR właśnie w Lidlu, bo całe życie pracuję w biurze, a market to praca fizyczna i pewnie bym szybko uciekła
  • Odpowiedz
  • 0
@malachite: tak mam zamiar mówić na rozmowach, jeżeli mnie na jakieś zaproszą :p chociaż moja kierowniczka jest w trakcie rozmów na temat podwyżki dla mnie, jak uda się ugrać dobrą sumę to zostanę w firmie
  • Odpowiedz