Aktywne Wpisy
mateo2111 +698
Strasznie mnie denerwuje to jak polacy reaguja na takie afery, we francji by juz pol kraju r-------i protestami, a w polsce zaraz afera bedzie zamieciona pod dywan.
#kpo
#kpo
misiopysio +22
Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, czemu czepiamy dotacji na jacht? Poczyniłem zgrubne, poranne wyliczenia w innym komentarzu i wychodzi mi, że to świetny pomysł dla budżetu.
Kupujesz jacht, Vatu z dotacji nie można odliczyć więc z automatu do budżetu z 500k dotacji wraca 115k, ktoś go dla Ciebie wyprodukował i płacąc tylko dochodowy od 400k, wpłaca do budżetu 75k. W pierwszym roku od wypłacenia dotacji 500k, 200k wróciło do budżetu.
Zatrudniasz sternika za powiedzmy
Kupujesz jacht, Vatu z dotacji nie można odliczyć więc z automatu do budżetu z 500k dotacji wraca 115k, ktoś go dla Ciebie wyprodukował i płacąc tylko dochodowy od 400k, wpłaca do budżetu 75k. W pierwszym roku od wypłacenia dotacji 500k, 200k wróciło do budżetu.
Zatrudniasz sternika za powiedzmy

@n1cod3: krowa co dużo muczy mało mleka daje.
@chigcht: czy Ty właśnie sugerujesz, że CPK jest budowane dla Białorusinów, Ukraińców, Litwinów? xD
Już wkrótce masowe migracje Włochów i Hiszpanów do PL ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mnie to cieszy, nie ma to jak pizza lepiona przez Ciro di Marzio.
@Thundercock: profesor pokroju zięby xD to są ci lewaccy eksperci xD.
Sprany to ty masz mózg, a mogłes mieć majty
@Tanczacy_z_Ryszardem: XDDDDDDDDDDDD
Głównym powodem tego jest rozwój technologiczny samolotów sprawiający, że nawet dalekodystansowe loty na mniej popularnych kierunkach (point to point) są opłacalne.
Airbusy A330 Neo, A350-900 i 1000, Boeing 878-9 sprawiły, że koncepcja CKP jest zwyczajnie nieopłacalna.