Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Pomocy

Ja i dziewczyna mieszkamy od roku razem w moim mieszkaniu. Wczoraj powiedziala, ze chce ze mna zerwac. Juz od dluzszego czasu planowala ale dopiero wczoraj zebrala sie na odwage. Szczerze sobie porozmawialismy, doszlo do mnie, ze juz nic z tego nie wyjdzie. Ja mialem inne plany i nie powiem bo bardzo boli.
Powiedzialem jej, ze w takiej sytuacji musi sie wyprowadzic jak najszybciej (czyt. od razu) bo nie wyobrazam sobie mieszkac razem w mieszkaniu z 1 sypialnia. Ogolnie mieszkac z byla dziewczyna. Ona w placz, ze gdzie teraz pojdzie, ze rodzice 200km od nas mieszkaja, a ona ma tutaj prace.
Co byscie na moim miejscu zrobili? Ona ma u mnie tylko swoje ciuchy, kosmetyki i takie tam osobiste przedmioty, ktore zmieszcza sie w 2 walizki pewnie.
Wiem, ze powinienem ja "wyeksmitowac natychmiast" bo ja to bardzo przezywam i w dodatku pracuje zdalnie (jej zmiana w pracy jest taka, ze widzimy sie w domu przez 10h dziennie) wiec jest ciezko teraz, ale jednak 5 wspolnych lat spedzilismy.

#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #corobic #mirkopomusz

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5efb3f9515d9fcf7250effc1
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt

[==......................................] 4% (10zł/235zł)
Uzbieraliśmy już na 2 lat działania AMW!

Eksmisja

• Tak 90.8% (2625)
  • Nie 9.2% (266)

Oddanych głosów: 2891

• 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Corkamalarza dla faceta to jest zbyt duże ryzyko prawne. Laska stwierdzi, że ma ochotę się zemścić i zgłosi na policję, że po zerwaniu chciał ją w nocy zgwałcić i co zrobi? Przez następne parę lat będzie się szlajał po sądach udowadniając, że nie jest wielbłądem.
  • Odpowiedz
uważasz, że w odwrotnej sytuacji kobieta by potraktowała faceta tak samo? Bo ja jakoś tego nie widzę.

@be_happy: ale Ty wiesz, że i kobiety i mężczyźni to po prostu ludzie? I od tego, jakimi są ludźmi, zalezy ich postępowanie, a nie od tego czasu maks genotyp XX lub xy?
  • Odpowiedz
@agaja tak, wszyscy to ludzie, nie ma żadnych różnic biologicznych, społecznych ani kulturowych. Normalnie człowiek, to człowiek, na c--j drążyć.
  • Odpowiedz
@be_happy: No ale nie od tego czy masz j---a, czy macice zalezy, czy jesteś miły bądź bucem, czy dobrze traktujesz ludzi, czy źle, a od tego, jakie masz zasady i jakie wartości moralne wyznajesz.

Płeć nas różnicuje, ale nie decyduje o tym, czy ktoś jest w porządku, czy traktuje innych z d--y...
  • Odpowiedz
@agaja ale p--------z głupoty, spytaj laski czy nie ma nic przeciwko, żeby spać w jednym pokoju z obcym facetem i spytaj faceta, czy nie ma nic przeciwko, żeby spać w jednym pokoju z obcą laską. Na pewno odpowiedzi w żaden sposób nie będą skorelowane z płcią.
  • Odpowiedz
@be_happy: po pierwsze - bądź uprzejmy bez wulgaryzmów.

Po drugie - czym innym jest spanie z całkiem obca osoba, a czym innym zachowanie wobec kogoś, z kim się spedzilo wiele lat.
Pierwsze to mocno kwestia norm kulturowych, jednak w razie czego to kobieya jest w gorszej sytuacji sam na sam, tak samo większość kobiet będzie się czuła nieswojo, gdy w nocy będzie szedł za nią obcy facet, bo to jednak zazwyczaj kobiety
  • Odpowiedz
@Corkamalarza: Jemu zarzucasz brak człowieczeństwa, ale sama nie potrafisz pomyśleć o tym, że dla niego mieszkanie z nia teraz jest torturą psychiczna? Czemu chłop ma się męczyć? On nie jest nic winny. Ona tak zdecydowała to teraz powinna ponieść konsekwencje swoich czynów. Nie rozumiem dlaczego OP miałby sie teraz podkładać i cierpieć.
  • Odpowiedz