Aktywne Wpisy
SaintWykopek +16
Rumun którego w poniedziałek dali mi na praktykanta odszedł dzisiaj z pracy. A ja się ku@wa produkowałem, inwestowałem w niego swój czas, co z tego mam? Tłumaczyłem tysiąc razy, bo #!$%@? człowiek dba bardziej jak o żonę ku@wa o takiego praktykantka a on ku@wa odejdzie od tego (・へ・)
#pracbaza #swstory
#pracbaza #swstory
Piospi 0
Hej, stoję przed wyborem firmy kontaktów i wyłączników do mieszkania. Czy jest jakiś dobrej jakości producent, który nie ma durnych napisów na ramkach swoich produktów? Schneider, Simon czy Legrand mają napisy na ramce i chciałbym uniknąć tego, ponieważ w pracy mam Legranda, którego napis jest ciemny od kurzu i bardzo widoczny.
Druga sprawa, bo nigdzie nie mogę doczytać się, co naprawdę daje kupno gniazdek i włączników lepszego producenta? Parametry czysto techniczne czy
Druga sprawa, bo nigdzie nie mogę doczytać się, co naprawdę daje kupno gniazdek i włączników lepszego producenta? Parametry czysto techniczne czy
Najnowsza analiza sygnału, pochodzącego z 3 biegu obserwacyjnego LIGO/Virgo, o nazwie roboczej GW190814 dostarczyła fizykom niespodziewanych rezultatów. Okazało się, że sygnał pochodzi z fuzji czarnej dziury o masie 23 mas Słońca oraz obiektu o masie 2.6 masach Słońca. Obiekt ten - póki co ciężko stwierdzić czy to czarna dziura czy gwiazda neutronowa - nie posiada precyzyjnego "wytłumaczenia" w obecnych teoriach i modelach dotyczących gwiazd neutronowych oraz czarnych dziur.
Jak powstał ten "nietypowy" obiekt? No cóż, ciężko powiedzieć.
Swoją drogą, dodatkową ciekawostkę stanowi to, że po raz kolejny detekcja pozwoliła przetestować Ogólną Teorię Względności (i nie chodzi tu o istnienie fal grawitacyjnych ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) oraz przewidywane tempo ekspansji wszechświata.
#fizycznenowinkifakera -> nowinki fizyczne i nie tylko - do obserwowania lub czarnolistowania.( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nauka #fizyka #astronomia #astrofizyka #kosmos #wszechswiat #gruparatowaniapoziomu #swiatnauki #zainteresowania #ciekawostki #liganauki #ligamozgow
Nie prowadzę już zapisów (można obserwować tag). Gdyby ktoś mimo wszystko chciał jednak być wołanym to niech mi da jakoś znać.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dlaczego w tekście jest napisane, że byłaby to najmniejsza czarna dziura, gdy na załączonym obrazku widać "mniejsze" dziury?
Domniemam zatem, że kluczową część zdania, odnośnie Twojego pytania, stanowi ten fragment:
Zasadniczo pokrywają się one właśnie