Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 16
Wydaje mi się, że gdyby w #wybory uczestniczył jakiś kandydat, który:
- ma poglądy wolnorynkowe, jest za obniżeniem podatków i trochę mentzenuje
- ma wolnościowe poglądy na sprawy społeczne
- stoi murem za nauką, a nie za populistyczntnymi hasłami (np. jest za atomem)

To z miejsca tenże kandytat miałby szansę na drugą turę :|

Są kandydaci, którzy mądrze gadają pod kątem goapodarki, ale światopoglądowo to dramatyczne konserwy. Jest jeden kandydat reprezentujący wolność społeczną, ale z kolei jest gospodarczym dzbanem i socjalistą. Większość to bezpiecznie centrowi kandydaci, którzy też kupują sobie głosy naszymi pieniędzmi.

No drażni mnie ta scena polityczna w Polsce. Kolejne wybory w wolnej Polsce, kolejne, gdzie głosuje się przeciwko komuś

#przemyslenia #polityka #nieznamsietosiewypowiem
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Tommy__: no tak, zapomniałam, że u nas to juz istnieją tylko dwie partie, a reszta to taki śmieszny dodatek, który nic nie znaczy
  • Odpowiedz
@GoddamnElectric: @DizzyEgg: no jest taki tanajno ale jaki on jest? Jest trochę takim klaunem nikt go nie traktuje poważnie właściwie to taki trochę korwin mikke tylko poglądy społeczne inne ale tanajno również dobrze potrafi odtrącać do siebie ludzi co koriwn ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Positano1: Tanajno jest naprawdę bardzo rozsądny i poważny, co pokazało AMA i każdy kto go lepiej zna wie, polecam wywiady z nim na YT sprzed kilku lat. Ta cała otoczka "klauna" to jest tylko na potrzeby wyborów, by zwrócić uwagę ludzi. On wie dobrze, że nie wygra, a może ktoś się zainteresuje, wygoogluje i przejrzy na oczy? Zresztą on jako jedyny kandydat tak naprawdę nigdy niczego nie obiecuje, bo wie,
  • Odpowiedz
@nicari Jakby przerzucić kontekst tego posta na wybory parlamentarne, to wyszłoby, że .Nowoczesna pasuje idealnie, ale... Ludzie platformy i Tuska, Ruchu haha jaki głupi itd
  • Odpowiedz
@nicari: Nie miałby szansy na 2 turę, bo większość Polaków to kapitalisto-socjaliści, a na sprawy społeczne mają poglądy konserwatywne. Czyli są zupełnym przeciwieństwem przedstawionych przez Ciebie cech.
  • Odpowiedz