Aktywne Wpisy
grexo +34
Co drugie auto uszkodzone przez ich ładowanie. Jak budda wyjdzie to się nie wypłacą przez 5 lat, chyba nie mają pojęcia ile kosztuje naprawa takich furek, nawet nie wiedzieli że te samochody mają funkcję podnoszenia podwozia do załadunku xD
#budda
#budda
PanNieznanypl +858
Na spotkaniu gdzie występowały hr w #korpo powiedziałem, że "Karierę to robi Lewandowski a my jesteśmy zwykłymi szczurami w amerykańskiej firmie" wszyscy się na mnie obrazili, chyba czeka mnie rozmowa z HR xD
#korposwiat #praca #pracbaza #programowanie #programista15k #pracait
#korposwiat #praca #pracbaza #programowanie #programista15k #pracait
Boję się iść do pracy. Po maturze nie szukałam bo myślałam że będę studiować dziennie, ale w tamtym roku nie zdałam matury, poprawiłam w sierpniu. Nie dostałam się na uczelnię, na drugą planowaną nawet nie złożyłam bo nie byłam pewna kierunku, zresztą i tak było za mało czasu na wyprowadzki i szukanie pokoju ( inne miejsce) . Więc wyszło może i dobrze. Poszłam do szkoły policealnej na kierunek którego nie lubię, aby znaleźć pracę w aptece. Lecz nie szukałam nawet jako pomoc apteczna. Składałam CV do odzieżówki i spożywczaków i nigdzie mnie nie chcieli. Jedynie praca które mi nie pasowała godzinowo była dostępna, ale właśnie z tego powodu+siostra stwierdziła że nie nadaję się do takiej pracy (zasmuciłam się tym, praca kelnerki) wyszło jak wyszło. I tak siedzę i siedzę w tym domu. Boję się iść do pracy, boję się wyjść do ludzi. Całe dnie spędzam w domu sprzątając, czytając czy uczestnicząc wcześniej weekendowo w elearningu i pomagając tacie przy domu. Nie mam żadnych przyjaciół, nie umiem się socjalizować i boję się że zmieniając otoczenie przeżyję "szok termiczny". Talentów też w zasadzie nie mam żadnych i najbardziej pasowałyby mi fizyczne prace (choć kondycji też nie mam bo przez swoje depresyjne nastroje potrafiłam spędzać niektóre dni tylko w pokoju). Nie będę oczywiście wybrzydzać gdziekolwiek się nie dostanę, każda praca ma wartość. Lecz ja po prostu boję sie, bo jestem aspoleczna, nic nie umiem i mentalnie czuję się nastolatką, dla rodziców wciąż nią jestem... A chciałabym mieć własną kasę, dać spokój rodzicom i spróbować na jakimś kierunku studiów zaocznie, dla pasji.
#pracbaza #studbaza #gorzkiezale #zalesie #rozowepaski #logikarozowychpaskow #depresja
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5ef234e80db94d7506cddf0c
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Wesprzyj projekt
[==......................................] 4% (10zł/235zł)
Uzbieraliśmy już na 2 lat działania AMW!
Zaakceptował: sokytsinolop
@AnonimoweMirkoWyznania: mam to samo ( ͡° ʖ̯ ͡°)
poprawiłam to i nie wcale kierunek nie jest mega trudny nawet mój pusty móżdżek to ogarnął :).
@AnonimoweMirkoWyznania: mam propozycję sezonowej pracy w Niemczech
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
@vincent38: nie chcę być programistką, nawet nie mam lapka XD
Ten komentarz został dodany przez osobę dodającą wpis (OP)
Zaakceptował: LeVentLeCri
iksde iksde iksde to po co dodajesz takie bzdurne wpisy
Pomysł niby dobry, ale w praktyce rzadko kto siedzi całymi dniami i faktycznie się uczy. OPka mogłaby złapać się gdzieś na niepełny etat, wtedy miałaby czas na naukę i przy okazji trochę grosza by jej wpadło. Naprawdę nie potrzeba roku codziennej całodniowej nauki do zdania matury.
Przy programowaniu pieniądze same się nie zarabiają.
Być może chodziło o inny zawód, aczkolwiek do niego przydałoby się wynająć mieszkanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zepnij się, ogarnij się, zacznij się modlić, stawiaj sobie cele, wyjdź nawet do kościoła żeby się pomodlić, idź wśród ludzi, powierz Bogu swoje problemy, zacznij pisać pamiętnik to dużo pomaga, pisz co ci się udało, nad czym musisz jeszcze popracować.
Z kompleksów można wyjść, pójdź do biblioteki, poczytaj książki psychologiczne, rób małe kroczki, zaczynaj od małych rzeczy, bądź
Opko, idz gdziekolwieki nie bój się że czemuś nie sprostasz, inni też nie są idealni, ty też nie musisz. A uczciwą pracę dobry pracodawca doceni zawsze.
Szkoda czasu i stresu żeby przeżywać takie rzeczy, najgorsza jest bezczynność. Każde działanie, każde doświadczenie jest od tego lepsze. I fajnie mieć jakieś pieniądze zawsze.