Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Tl;dr czy dotyk na randce jest niezbędny do tego, aby była ona udana? Jak rozpocząć kontakt fizyczny na randce?

Jak to jest z tym dotykiem na randce? Mam trochę mętlik w głowie. Z moich doświadczeń wynika, że moje wszystkie udane randki różniły się od tych nieudanych tym, że na tych pierwszych był dotyk. Z drugiej strony, gdy jednej czytam zdanie #rozowepaski na ten temat, wszystkie mówią, że dotyk na pierwszej randce odpada, ponieważ one nie życzą sobie, żeby jakiś obcy typ je dotykał. Przykład poniżej.

https://www.wykop.pl/wpis/28005601/wczoraj-bylem-na-swojej-pierwszej-randce-z-tindera/

Jednak jeśli mam być szczery to jak wspominam moje randki, na których nie było żadnego kontaktu fizycznego to pamiętam, że były one takie ... suche, no po prostu czuć, że czegoś na nich brakowało, takie zbyt oficjalne.

Mój problem polega na tym, że ja nie zawsze wiem czy i jak wprowadzić ten dotyk na randce. Sam też nie jestem pewien czy to nie brak dotyku bym problemem na moich nieudanych randkach był problem czy to, że po prostu nie wystarczająco dobrze się rozmawiało, więc i tak jego wprodzanie nie byłoby sensu. Jednak przynajmniej raz byłem pewien, że był przyczyną porażki.

Aa I żeby nie było to przez dotyk niekoniecznie mam tutaj na myśli jakieś namiętne pocałunki z językiem czy macanie, ale bardziej trzymanie się za ręce, przytulanie, bawienie się włosami.

#randki #randkujzwykopem #podrywajzwykopem #uwodzenie #relacjedamskomeskie #logikarozowychpaskow #tinder

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5ef08de4b679bead157f65c5
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Przekaż darowiznę

[===================================.....] 87% (204zł/235zł)
Anonimowy: ... 2zł dziękuję!
Uzbieraliśmy już na 1 lat działania AMW!
  • 24
  • Odpowiedz
serio?

Bez sensu totalnie.

Jak dla mnie sens na takie spotkanie iść jest wyłącznie, jeżeli jestem facetem zainteresowana..

@agaja: Mi się to osobiście zdarzało może jeszcze w liceum, bo potem nauczyłem się niezainteresowane od razu wyczuwać. Ale niektórzy dalej się na to łapią ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania dotyk jest ważny, nie słuchaj co mówią kobiety;
Myk polega na tym, że ma to wyglądać naturalnie więc nie lecisz z językiem lub łapami do niej tylko tworzysz sytuacje w ktorych dotyk staje się naturalny
- komentujesz coś ci ma na ręce np pierścień, tatuaż. Jak wystawi rękę, żebyś mógł bliżej zerknąć to ją lapiesz i lekko przyciągasz do siebie żeby lepiej widzieć
- zbijasz z nią piątki (hi five), żółwiki
- coś jej pokazujesz w oddali, możesz ją złapać lekko za ramiona żeby ją naprowadzić (obrócić)
- Wychodzicie - puszczasz ja przodem i możesz położyć dłoń na jej plecach aby lekko pokierować - trwa to pół sekundy a już przybliża Was do
  • Odpowiedz
@Pojedynczy: Dokładnie tak... Wystarczy wykorzystywać kontekst danej sytuacji lub samemu go tworzyć by bez żadnego problemu w naturalny sposób przełamać barierę dotyku ( Coś na zasadzie eksperymentu z "gotowanie żaby" ). Od razu masz też informację zwrotną o stanie relacji po tym jak kobieta na taki dotyk reaguje i wiesz czy przenieść relacje dalej czy dać sobie spokój i nie tracić czasu na tę kobietę.
  • Odpowiedz