@denis-szwarc: Właśnie nie chcę blokować obrotu, ale dzieje się on nawet bez kolizji. Pobrałem projekt od autora tutka i w nim mam ten sam problem. Wszystko ok ale Cube sam zmienia rotation Y.
@denis-szwarc: Pewnie przestanie :) staram się zrozumieć co jest powodem tego obrotu w lewo. Nie ma żadnej siły która by mogła go tak obracać, a projekt pobrany ze strony tutoriala ma te same objawy. Czy to może być błąd w unity?
@Sierran: Nie jestem Ci w stanie powiedzieć bez dokładnego rozpatrzenia problemu, ale przy takich rzeczach raczej w Unity błędów nie ma (są często używane, więc pewnie też dokładnie sprawdzane). Musi być jakiś czynnik, który wprawia Cuba w obrót. Nie wiem czy to ma jakiś związek, ale jak masz Terrain na scenie, to może masz ustawioną wartość w polu "Wind"?
@denis-szwarc: ja już PC off więc jutro sprawdzę :) Jak Ci się chce to możesz pobrać projekt ze strony autora. Ogólnie nawet jak zrobię nowy projekt, postawie cube na cube i na tym niżej dam tarcie 0 to podczas poruszania z użyciem ad Force, ten wyżej i tak się obraca ( ͡°ʖ̯͡°). Unity coś mnie nie lubi :D
@denis-szwarc: Kurde zrobiłem nowy projekt, Cube z takim skryptem https://pastebin.com/XmxdUeZb, Cube jako podłoga z parametrami tarcia itd. 0/0/0... I obraca xD Byłbyś tak dobry i sprawdził to u siebie? Bo ja już jebca z tym silnikiem fizycznym dostane ( ͡°ʖ̯͡°)
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link