Wpis z mikrobloga

@Ascendant_: Słyszałam że nawet na zwykłej infie nic się nie nauczysz tylko musisz się sam dokształcać, więc jak chcesz mieć papier i lubisz biologię to czemu nie? Ja chcę iść na bioinformatykę bo niższe progi i tam też jest programowanie. Do tego byłam na biolchemie z matmą rozszerzoną xd
  • Odpowiedz
@DarkSusan: @Ascendant_: te studia dają wam kwalifikacje w dziedzinie zastosowania informatyki w biologi czyli jak nazwa wskazuje w bioinformatyce. To jest ten kierunek w którym zdobywasz kwalifikacje a jak chcesz w nim pracować to co najmniej o jedną granicę na zachód musisz się przeprowadzić. W Polsce to faktycznie nie ma sensu bo ani to biologia ani informatyka a bioinformatyka to jeszcze za wysokie progi dla januszexow
  • Odpowiedz
@Mefexkode: Jeśli chodzi o pracę na uczelni - doktorant w projekcie średnio 3-3,5 PLN na rękę, ale można więcej. Osoba po doktoracie bezpośrednio na uczelni 4-4,5 PLN na rękę. Po doktoracie na uczelni, ale w projekcie z zewnętrznym finansowaniem 4,5-7,5 PLN na rękę. Jeśli chodzi o korpo po bioinformatyce, to junior pewnie coś koło 4-5 a senior około 7-10 PLN na rękę. Wszystko zależy od doświadczenia, zarobki cały czas rosną
  • Odpowiedz