Wpis z mikrobloga

IMO to tylko wymówka by zwolnić tych, których się chciało zwolnić ale nie było wystarczającego powodu do tego. U mnie w firmie też tak robią. Manger cię nie lubi to na siłę szuka problemu by papier dać do podpisania.
  • Odpowiedz
za furlough dostaje siano od rządu, więc powinno się ciągnąć ile się da

kasę od rządu.

@Silvervend: @Jofiel: @Portier-Harry_Portier: ludzie, puknijcie sie w leb. Od jakiego rzadu? Rzad nie ma swojej kasy - to jest kasa podatnikow. Jak zacznie brakowac to albo obniza kwote wolna od podatku albo podniosa podatki. Koniec koncow wszyscy na tym ucierpia.
  • Odpowiedz
@bacteria co xD
Ja z Tobą nawet nie rozmawiam, czy słusznie rozdają kasę, tylko że takie coś istnieje i jak dają, to bierz. To samo co z 500+. Jakbyś się łapał, to byś nie brał?

@Portier-Harry_Portier a co ich to obchodzi? Pojawiła się sytuacja, którą mogli wykorzystać, to wykorzystali.
  • Odpowiedz
@bacteria: M.in. furlough oplacany z naszych (tych pracujacych) podatkow ( ͡° ʖ̯ ͡°) Z pewnoscia dodruk pieniedzy odbije sie w koncu na finansach obywateli UK. Ale w jaki sposob, nie mam pojecia...Inflacja? A wzrost bezrobocia, spadek PKB i inne "przyjemnosci" juz za rogiem.
  • Odpowiedz
@bacteria: BTW, planujemy z zona przeprowadzic sie do Polski i pracowac zdalnie dla dotychczasowych pracodawcow. Ponad 3 miesiace mozna bylo, wiec raczej zostanie taka mozliwosc na zawsze. Czekamy tylko na spadki cen nieruchomosci w PL. Inflacja w UK zatem nie bedzie nas interesowac.
  • Odpowiedz
@bacteria: Glownym powodem powrotu sa wysokie koszty utrzymania dziecka w UK. Ogolnie, jest tu drozej (council tax/rates na dom, ubezpieczenie na samochod, itp.) niz w Polsce, a zarobki zostana takie same. Poza tym pogoda oraz bliskosc rodziny bedzie sporym plusem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz