@wolfKida: ja już nie daję się wkręcić w takie akcje. Już była jedna mirabelka co opisywała też jakiegoś ptaszka jak znalazła i słuch zaginął. w----------s czy coś takiego.
@wolfKida: Jeśli uważasz, że jest ranny, najlepiej go wziąć i zadzwonić po ekopatrol, lub skontaktować się z jakimś lokalnym ośrodkiem rehabilitacji zwierząt. Nie za bardzo wiem, co masz na myśli mówiąc "miotalo nim jak szatan". Jeśli próbował podlecieć, ale jedno ze skrzydeł nie chciało się wyprostować i ptak spadał przewracając się na jeden bok, to raczej niewielka szansa, że to się "samo naprawi".
poki co odlozylam w miejsce znalezienia moze mama sie pojawi, wroce tam za godzine i zobaczymy co z mlodym
@wolfKida: Zabierz go stamtąd i szukaj dla niego ptasiego azylu. http://mto-kr.pl/ptasie-azyle-polska/ Generalnie podloty powinno się zostawiać, gdzie są, ale nie gdy są ranne albo niepełnosprawne.
@wolfKida: dwa lata temu moja teściowa (nota bene nauczycielka biologii/przyrody) znalazła malutkiego ptaszka bez matki. Strasznie piszczał, co niezmiernie mnie irytowało. Piszczał jeden dzień, drugi, aż trzeciego dnia pisk ucichł. Zaciekawiony zszedłem na dół, a tam leżał mały ptaszek napuchnięty tak, jakby go ktoś nadmuchał, nie dawał już żadnych oznak życia. Co się okazało? Teściowa karmiła go przez dwa dni surowym kurczakiem. A wydawało się, że lepiej nie mógł trafić.
@wolfKida: pewnie zostanie zjedzony. Najlepiej zadzwoń do weterynarza dowolnego i się skonsultuj
@wolfKida: nie wiem, moze jakis rosół
Mirabela przecież opisała zakończenie historii
Nie za bardzo wiem, co masz na myśli mówiąc "miotalo nim jak szatan". Jeśli próbował podlecieć, ale jedno ze skrzydeł nie chciało się wyprostować i ptak spadał przewracając się na jeden bok, to raczej niewielka szansa, że to się "samo naprawi".
Na zdjęciu tego nie widać, ale czy
A jak się skończyła?
Czyli miałem po części rację. ;)
Pozdrawiam!
@wolfKida: Zabierz go stamtąd i szukaj dla niego ptasiego azylu. http://mto-kr.pl/ptasie-azyle-polska/
Generalnie podloty powinno się zostawiać, gdzie są, ale nie gdy są ranne albo niepełnosprawne.
@ponurytraktorzysta: z 1 szt to słabo, może rodzeństwo miał ?