Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 132
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jeremy_bolm: Nie, doedukuj sie zanim się wypowiesz, użyje twojego poziomu słownictwa: BRUTTO = NETTO MAJA TYLKO STUDENCI DO 26 ROKU ŻYCIA ZATRUDNIENI NA UMOWĘ ZLECENIE IMBECYLU. Wbij sobie do tych paru gramów mózgu. Osoby zatrudnione na UoP płacą normalnie ZUS, zwolnione są jedynie z PITu (i tylko do określonej kwoty).
  • Odpowiedz
@Dorken: Ale co ty mi tu próbujesz wmówić za bzdury. Mam 25 lat, jestem zatrudniony na umowe o prace i jestem zwolniony jedynie z PIT. Osoba <26 lat zatrudniona na umowe zlecenie jest zwolniona z ZUSu i PITu.
  • Odpowiedz
@WaxYL: dopiero mówiłeś, że z PITu do danej kwoty. Chciałbym tę kwotę dostać, bo ja w zaliczce na podatek mam wpisane 0zł co miesiąc i żadnej dopłaty nie ma.
  • Odpowiedz
@Dorken: Z PITu zwolnienie dla młodych jest do 85 528 zł rocznie. Zadowolony z infolinii? Wiesz, że mogłeś to sobie wygooglować w 30s? Uznałem, że skoro masz takie problemy to nie łapiesz się powyżej tego progu.
  • Odpowiedz
@WaxYL: xDDDDD gościu, najpierw sugerujesz, że jest do pewnej kwoty, jakby to było co najmniej 10k, a potem nagle wspominasz o drugim progu podatkowym xD
  • Odpowiedz
@Dorken: Ale o co chodzi. Powyżej kwoty 85 528 zł rocznie zostanie naliczany tobie podatek PIT nawet jeżeli jesteś poniżej 26 roku życia. Czy to się nie łapie w stwierdzenie "zwolnione są jedynie z PITu (i tylko do określonej kwoty)."
  • Odpowiedz