Wpis z mikrobloga

Czy tylko ja mam wrażenie, że Rossmann w ostatnim czasie bardzo podniósł swoje ceny?

W sensie kumam i rozumiem, że to nigdy nie był sklep z najtańszą chemią i artykułami, a promocje były mocno naciągane. Czasami jednak zdarzało się coś kupić w lepszej cenie, ale ogólnie to co teraz zauważam to jest przepaść cenowa między takim np. Auchan. Dla przykładu:

Pasta Sensodyne Extra Whitening w (A)uchan bez promocji 8 PLN z kolei w (R)ossmanie 12,99 PLN
Takie zawieszki Bref do toalety 3-pak: (A) 8 PLN, (R) 14,79 PLN
Woreczki śniadaniowe 100 szt. wielkość L: (A) 3,59 PLN, (R) 6,99 PLN - ten sam producent, ogromna różnica w cenie

Dzisiaj chciałem kupić sobie antyperspirant Nivea Men Black&White, ale jak zobaczyłem cenę 15 PLN za 250 ml to aż się ucieszyłem, że mi karta nie zadziałała. Nigdy takiej ceny nie pamiętam, zawsze brałem za 12,50 jeżeli już musiałem.

Co sądzicie? #rossman #auchan #drogeria #zakupy #ceny #inflacja niby nie #oszukujo ale jednak #drogo
simsakPL - Czy tylko ja mam wrażenie, że Rossmann w ostatnim czasie bardzo podniósł s...

źródło: comment_1591299529UTv55XXR37bQkqWNjJAXpj.jpg

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@simsakPL: Wykończyli wszystkie drogerie, mają sklepy w najlepszych punktach, to kto im zabroni windować ceny. W Rosmanie można kupować wyłącznie artykuły na "promocji", bo wtedy mają normalną cenę.
  • Odpowiedz
@simsakPL: papier na pewno podrożał - duże opakowanie za 20 PLN, było chyba 16.99. Ale przynajmniej teraz jest dostępny. Jeszcze przed koroną kilka razy zdarzyło mi się przyjść tylko po to i zastać puste półki przez co na kilka miesięcy zrezygnowałam z zakupów w tym sklepie.
  • Odpowiedz
@ebpttk: Ja też, coś czuję że będę coraz rzadziej tam zaglądać. I tak jak mówi @panropuch, ROssmann wykończył lokalne drogerie, najgorsze jest w tym wszystkim to, że niestety (co jest na plus) ale ich sklepy są wszędzie i o ile mieszkasz w mieście, to piechotą możesz się do takiego łatwo dostać. Alternatywą są właśnie albo takie duże sklepy wielkopowierzchniowe, albo przerzucenie się na jakieś mniej znane marki typu
  • Odpowiedz
@simsakPL: ja na pewno na kosmetyki w biedrze się nie skuszę.
https://www.biedronka.pl/pl/news,id,1314,title,razem-z-biedronka-zadbaj-o-przyszlosc

Biedronka stale poszukuje nowych, korzystnych dla środowiska rozwiązań. Jednym z nich jest wycofanie drobinek plastikowych z kosmetyków i środków czystości marek własnych. Mikrogranulki plastikowe (mikroskopijne cząsteczki tworzyw sztucznych) stosowane są do produkcji peelingów, żeli do mycia ciała i twarzy, past do zębów oraz artykułów do czyszczenia i polerowania.

Plastik w peelingach... no sorry jeśli coś takiego było sprzedawane
  • Odpowiedz
  • 0
Ceny w Rosmanie zawsze były wyższe niż w marketach typu Lidl czy Biedronka. W promocjach jeszcze się opłaca. Zaletą rosmana są zakupy z domu, można męża wysłać żeby odebrał przygotowane zamówienie. To duża oszczędność czasu, za którą warto zapłacić trochę wyższą cenę produktów.
  • Odpowiedz