Aktywne Wpisy
marko2 +106
#bekazgrubasow #p0lka która strona to cycki
wortor +153
Dorodny pisowski Wieprz Czarnek nawet w niedzielę nie potrafi sobie darować. Właśnie w #polsat ogłosił, że 14 latkowie lgbt popełniający samobojstwa to IDEOLOGIA, gdy Biedron zwrócił mu na to uwagę, nazwał go DEGENERATEM, a na prośbę Sienkiewicza by się opamietal i przeprosił, zaczął rzucać się jak zarzynane prosie i wyzywać wszystkich od kłamców xD
Minister Edukacji, psia jego mać ¯\(ツ)/¯
#sejm #bekazpisu #tvpis #bekazpodludzi
Minister Edukacji, psia jego mać ¯\(ツ)/¯
#sejm #bekazpisu #tvpis #bekazpodludzi
Parzyłem do uzyskania temperatury wsadu 70st. Temperatura wody 75st., czas parzenia 2h 15min.
Peklowana na sucho 48h.
Tym razem zwolniłem sprężynę zaraz po uparzeniu dzięki czemu szynka jest finalnie jeszcze bardziej soczysta.
#wedlinydomowe #bojowkawedliniarska #gotujzwykopem #kuchcikmorski #jedzzwykopem #gzw
@Tryggvason: Dobry protip, zastosuję
Szynkę wieprzowa oczyszczasz, peklujesz ulubionymi przyprawami (dałem majeranek, czosnek niedźwiedzi, cząber, sól peklowa - płaska łyżka stołowa na cała szynkę, pieprz ziarnisty, suszone pomidory, papryka chilli), wkładasz do szynkowaru. Następnie całość wlatuje do lodówki na przynajmniej 12h. Ja peklowalem 48 h. Parzymy w temp 75-80 st do uzyskania temp wsadu 68 st. Studzimy w zimnej wodzie,