Aktywne Wpisy
zielonka18 +1488
#cyckinawosp Edycja 2024
Podobnie jak w ostatnich 3 latach, i w tym roku #wgw gra razem z #wosp! Tym razem wpłacam po 24 gr za każdego plusa dla tego wpisu oraz po 100 PLN za każde zdjęcie cycków różowego paska z czasoznaczkiem i nickiem. Zdjęcia mogą być pod tym wpisem albo jako osobny wpis na tagu #wgw. Pamiętajcie o oznaczeniu ich jako NSFW.
Podsumowania akcji z poprzednich lat:
-
Podobnie jak w ostatnich 3 latach, i w tym roku #wgw gra razem z #wosp! Tym razem wpłacam po 24 gr za każdego plusa dla tego wpisu oraz po 100 PLN za każde zdjęcie cycków różowego paska z czasoznaczkiem i nickiem. Zdjęcia mogą być pod tym wpisem albo jako osobny wpis na tagu #wgw. Pamiętajcie o oznaczeniu ich jako NSFW.
Podsumowania akcji z poprzednich lat:
-
Bardamu +153
Widzę, że zaczyna się typowy cykl polskiego youtubera po początkowym zyskaniu sympatii ludzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Mercedes? ✔
Bluza z napisem BALENCIAGA na calą klatę, żeby było widać hajs? ✔
Pierwsze dramy? ✔
#ksiazulo #polskiyoutube
Mercedes? ✔
Bluza z napisem BALENCIAGA na calą klatę, żeby było widać hajs? ✔
Pierwsze dramy? ✔
#ksiazulo #polskiyoutube
Parzyłem do uzyskania temperatury wsadu 70st. Temperatura wody 75st., czas parzenia 2h 15min.
Peklowana na sucho 48h.
Tym razem zwolniłem sprężynę zaraz po uparzeniu dzięki czemu szynka jest finalnie jeszcze bardziej soczysta.
#wedlinydomowe #bojowkawedliniarska #gotujzwykopem #kuchcikmorski #jedzzwykopem #gzw
@Tryggvason: Dobry protip, zastosuję
Szynkę wieprzowa oczyszczasz, peklujesz ulubionymi przyprawami (dałem majeranek, czosnek niedźwiedzi, cząber, sól peklowa - płaska łyżka stołowa na cała szynkę, pieprz ziarnisty, suszone pomidory, papryka chilli), wkładasz do szynkowaru. Następnie całość wlatuje do lodówki na przynajmniej 12h. Ja peklowalem 48 h. Parzymy w temp 75-80 st do uzyskania temp wsadu 68 st. Studzimy w zimnej wodzie,