Aktywne Wpisy
Zawiera treści NSFW
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Phallusimpudicus +100
Dobry ziomek migrant demonstruje wschodnią sztukę walki "jiha-du"
A tutaj film (nie próbujcie tego cenzorować, już #!$%@?ło 99999 backupów w internecie)
https://x.com/Hartes_Geld/status/1796487511029764549?t=g_EEHrMBWV-epE0pr7M7tg
https://img-comment-fun.9cache.com/media/a84LdDO/aNR9GRJw_700wv_0.mp4
#bekazlewactwa
A tutaj film (nie próbujcie tego cenzorować, już #!$%@?ło 99999 backupów w internecie)
https://x.com/Hartes_Geld/status/1796487511029764549?t=g_EEHrMBWV-epE0pr7M7tg
https://img-comment-fun.9cache.com/media/a84LdDO/aNR9GRJw_700wv_0.mp4
#bekazlewactwa
Parzyłem do uzyskania temperatury wsadu 70st. Temperatura wody 75st., czas parzenia 2h 15min.
Peklowana na sucho 48h.
Tym razem zwolniłem sprężynę zaraz po uparzeniu dzięki czemu szynka jest finalnie jeszcze bardziej soczysta.
#wedlinydomowe #bojowkawedliniarska #gotujzwykopem #kuchcikmorski #jedzzwykopem #gzw
@Tryggvason: Dobry protip, zastosuję
Szynkę wieprzowa oczyszczasz, peklujesz ulubionymi przyprawami (dałem majeranek, czosnek niedźwiedzi, cząber, sól peklowa - płaska łyżka stołowa na cała szynkę, pieprz ziarnisty, suszone pomidory, papryka chilli), wkładasz do szynkowaru. Następnie całość wlatuje do lodówki na przynajmniej 12h. Ja peklowalem 48 h. Parzymy w temp 75-80 st do uzyskania temp wsadu 68 st. Studzimy w zimnej wodzie,