Wpis z mikrobloga

Ktos mi wpieprzyl sie w 2 letnie auto na gwarancji... Bylo w idealnym stanie, bez jakichkolwiek defektow, bardzo zadbane w bogatej wersji z automatem...
Do wymiany: drzwi, dolna listwa, lusterko, cala tylna cwiartka/poszycie blotnika, tylni zderzak do lakierowania itp.
Takie auta bezwypadkowe chodza po 150-170, wypadkowe 115-130 (w tym wypadkowych jest raptem kilka na sprzedaz...). Auta praktycznie nie bedzie sie dalo sprzedac nie tracąc 30-40 tys zl z własnej kieszeni...
Ma ktos doświadczenie w takich sytuacjach albo zajmuje sie odszkodowaniami za utrate na wartosci (Diminished Value)?
#samochody #lakiernictwo #blacharstwo #motoryzacja #prawo #odszkodowanie #ubezpieczenia #ubezpieczenieoc #ubezpieczenie
  • 7
@MP0WER: Odszkodowanie obejmu równiez utratę wartości. W necie możesz znaleźć artykuły które prowadzą do dokumentu pisanego przez małypy w zoo, które wyliczyły że auto po prostowaniu ramy traci max 7.5% wartości bez względu na wiek. Wręcz każdy miesiąc po rejestracji zmniejszy ten procen o 1/60.

Ja zcałkowałem swojego hyundai i30n o którego były tutaj kręcona afera więc ci nie doradzę jak jest z odszkodowaniem. Wydaje mi się że wyjadą ci z
@cwlmod: Wlasnie na podstawie tego dokumentu wychodzi 4 tys zl. Niczym napluć w twarz.
Wedle osob co w tym siedza oraz otomoto, utrata na wartosci to miedzy 20-40 tys zl.
Tylko teraz jak mam z własnej kieszeni #!$%@? sie w sadzie 4 lata to juz mi sie zle robi... - a nie mam zadnej gwarancji, ze tyle dostane. Ty miales calke a ja jestem w wielkiej dupie bez calki...
Strasznie #!$%@?
@MP0WER: Są kancelarie które się zajmują taki rzeczami. W odszkodowaniu chodzi o naprawę szkody a to że oni są z dupy wyliczają jakieś grosze a wchodzisz na otomoto i widzisz że nie ma to związku z rzeczywistością, nie oznacza że jesteś na straconej pozycji.

Zanim pójdziesz do sądu jest droga reklamacyjna gdzie rozsądniejsi ludzie zajmą się twoją sprawą, potem rzecznik finansowy i dopiero wtedy sąd. Stawiam że do sądu nie dojdzie.