Wpis z mikrobloga

Zainspirowany tym wpisem https://www.wykop.pl/wpis/49506011/moja-uaktualniona-lista-najlepszych-koreanskich-se/175506191 stworzyłem własną listę top pozycji z Korei które warto obejrzeć na #netflix #korea #kdrama.

The Best of:

Stranger

Zimny detektyw bada sprawę morderstw.

Black

Żniwiarz otrzymuje zadanie wytropienia partnera który postanowił zostać wśród żywych. Oczywiście nie wszystko idzie jak powinno bo bohater zakochuje się w śmiertelniczce. :D

Intrygująca historia

Life

Czołowy uniwersytecki szpital w Korei. Konflikt interesów między nowym dyrektorem szpitala
a nastawionymi na ratowanie życia lekarzami.

At Korea's top university medical center, ideals and interests collide between a patient-centered ER doctor and the hospital's newly-appointed CEO.

Live

Jedna z top pozycji w Korei, przyglądamy się pracy posterunku w Honglil, życiu policjantów. Jeden z niewielu seriali gdzie żałowałem, że to koniec gdy obejrzałem 16 odc.

Wagabond

Kaskader Cha Dal-heon postanawia zbadać przyczyny katastrofy lotniczej z pomocą tajnej agentki.

Lies Within

Tajemnicza śmierć 2 ludzi, w tym kandydata na prezydenta. Co się za tym kryje?

Designated Survivor 60 Dni

adaptacja amerykańskiego oryginału, całkiem ciekawa.

Warte obejrzenia
Abbys (Otchłań)

Niedawno zmarły przyjaciel wskrzeszony z nową twarzą za pomocą magicznej kuli przywraca do życia piękną prokurator.... Oboje mają jednak inne twarze...

Memories Of Alhambra

Historia programisty ciekawej gry VR i biznesmena, który chcę ją wydać. Nic tu nie jest takie, jakie się wydaje. Akcja trochę w Korei ale i w Hiszpanii

Hiena

2 prawników ostro ze sobą rywalizuje...

Seriali i filmów na Nextflix z Korei jest sporo więcej, większość na swój sposób jest fajna więc jak nie znaleźliście swoich typów to możecie się podzielić ;D

Od sobie dodam, że jeśli odrzuca Was wizja 16h na każdy serial to większość można obejrzeć na zasadzie 1-2 odcinek cały i potem dopiero 14-16 bez większej straty dla głównego wątku ;D Ale nie polecam tak oglądać każdego serialu bo jednak są one świetne i warte poświęcenia czasu.

wołam
@darjahn
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PZt37: Mr. Sunshine się nada idealnie chociaż jest długi (24 odcinki) i może trochę męczyć pod koniec ;) Wspominany wyżej Memories Of Alhambra chociaż nie jest aż tak dobry jak Crash landing on you. A jak lubi kryminały to może sprawdzić Signal.
  • Odpowiedz
@PZt37: co prawda C L jeszcze nie obejrzałem (wisi w kolejce) ale jak romans + intryga to zdecydowanie Memories Of Alhambra. Ewentualnie Black, jest tam trochę miłości i dobra fabuła.

Co do Mr. Sunshine to story ciekawe ale 24 odcinki to przesada ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz