Czy zarabianie w wieku 25 lat w korpo ~5.5-6k netto można uznać za niezły wynik? Wiem, że do #programista15k mi daleko no ale nie każdy pracuje w IT¯\_(ツ)_/¯ a z drugiej strony pensja wystarcza mi na wszystko i zastanawiam się co robią z hajsem różni dyrektorzy w pracy. Taka chyba moja mentalność biedaka co nie zna życia XD #pracbaza #korposwiat #zarobki #pytanie #pieniadze
@niewiemjakiwybrac: zastanawianie sie nad tym dowodzi tego, ze szukasz uznania\potwierdzenia u ludzi, ktorzy maja Cie w dupie. Jezeli dla Ciebie to dobru wynik, to jest to dobry wynik.
@niewiemjakiwybrac no słabo. Jakbyś miał już 3 mieszkania, nową Teslę, pracę min. 30k i udziały w twojej firmie min. 500k to wtedy byłoby spoko. Pozdrawiam
@Cumpelnastodwa: @niewiemjakiwybrac: dokladnie, jak dla Ciebie jest ok i sobie odkładasz to nie szukaj poklasku. Dla osoby ktira zarabia 10 k bedzie za malo, ale dla niektorych i 15 k byloby za malo, dla osoby krora zarabia 2k oddakaby wiele by sie zToba zamienic....
@niewiemjakiwybrac: stać cię na życie? Mieszkanie, jedzenie, rachunki, losowe wydatki, ciuchy etc? Możesz sensownie na coś odłożyć/zbierać na jakiś cel? Jeśli odpowiedziałeś sobie "Tak" na te pytania to już znasz odpowiedź na swoje
@niewiemjakiwybrac: koleś, niektórym ludziom nawet nie chce się schylić po taki pieniądz, w dzień zarabiają tyle ile Ty przez całe życie. A tak poza tym
Wszystko zależy od twoich wydatków, ja bez szaleństw wydaje około 3,5k co miesiąc, w tym wynajem 700 zł i kredyt 500 zł a zarobki mam dużo większe, ale mentalność biedaka mocno i jak wydam 4000 to już mnie d--a piecze.
Jak zarabiałem 5,5k to mieściłem się gdzieś w 2,5k wydatków miesięcznie a odkładanie 3000 zł w Polsce to i tak całkiem dużo.
#powodz twarze nieskalane myśleniem XD I niech nikt nie pisze że obawiali się niskich odszkodowań. Hasła są jasne, żadnych zbiorników nigdzie w Kotlinie Kłodzkiej! Nie ma nigdzie haseł "chcemy godnych odszkodowań lub nowych domów"
#pracbaza #korposwiat #zarobki #pytanie #pieniadze
@niewiemjakiwybrac: nie ma takiej ilości hajsu której nie można przy przepieprzyć
Na wykopie to zdecydowanie poniżej przeciętnej.
A co robią dyrektorzy którzy zarabiają 4x więcej ? Spłacają kredyty, leasingi i ścigają się z znajomymi kto w tym roku na lepsze wakacje pojedzie.
Komentarz usunięty przez autora
@niewiemjakiwybrac: zastanawianie sie nad tym dowodzi tego, ze szukasz uznania\potwierdzenia u ludzi, ktorzy maja Cie w dupie. Jezeli dla Ciebie to dobru wynik, to jest to dobry wynik.
@niewiemjakiwybrac: wraz ze wzrostem zarobków zmienia się poziom życia i wydatki
@Deska_o0: Nieźle XD
Dla osoby ktira zarabia 10 k bedzie za malo, ale dla niektorych i 15 k byloby za malo, dla osoby krora zarabia 2k oddakaby wiele by sie zToba zamienic....
A tak poza tym
Wszystko zależy od twoich wydatków, ja bez szaleństw wydaje około 3,5k co miesiąc, w tym wynajem 700 zł i kredyt 500 zł a zarobki mam dużo większe, ale mentalność biedaka mocno i jak wydam 4000 to już mnie d--a piecze.
Jak zarabiałem 5,5k to mieściłem się gdzieś w 2,5k wydatków miesięcznie a odkładanie 3000 zł w Polsce to i tak całkiem dużo.
No ale jeśli zarabiasz 6k a wydajesz
( ͡° ͜ʖ ͡°)