Wpis z mikrobloga

Tak się zastanawiam.. Dlaczego dla ultra fanbojow #nintendo - robienie sobie figurek #amiibo z naklejek nfc to piractwo i okradanie N, a kupowanie zamienników padów z Chin za 80 zł, albo korzystanie z adaptera 8bitdo zamiast prokontrolera za ponad 300 zl to normalna rzecz?
#switch #nintendoswitch
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@cocamide: nie rozumiem tego o graczach premium, o co chodzi? Jak dla mnie zmiana regionów jest dziwna i mało efektywna bo trzeba zmieniać żeby zagrać ale jak ktoś tak woli
  • Odpowiedz
Jak dla mnie zmiana regionów jest dziwna i mało efektywna bo trzeba zmieniać żeby zagrać ale jak ktoś tak woli

@Avogadrus: nie? Zmiana jest potrzebna tylko w celu dokonania zakupu, po przypisaniu gry do biblioteki, mozesz ustawic region na uzbekistan i wszystko bedzie dzialac.

@gumis112211: nie spotkalem sie z takim twierdzeniem, ale ja malo siedze na stronach i forach gromadzacych takich poj... tfu najwierniejszych fanow. Wystarczy mi wypok,
  • Odpowiedz
A kupowanie kontrolerów innych firm jest normalne na każdej konsoli

@Haszaks: serio? nigdy nie widzialam u posiadaczy xboxow i ps zeby mieli kontrolery innych firm ;) ale moze malo widzialam. ale tu OPowi chodzilo raczej o stosowanie podwojnych standardow
  • Odpowiedz
  • 0
@Uncy z takim stwierdzeniem spotkałem się się a jednej z grup na fb, że naklejki =piractwo, dlatego byłem (i jestem) ciekaw opinii innych osób, innych graczy, albo innych fanbojow - jak w tym przypadku Twojej. Dzięki za opinie ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Uncy: z jednej strony tak, z drugiej "promujesz" to. ludzie nie beda łamac zabezpieczen jak nie beda mieli dla kogo. zreszta wydaje mi sie, ze nawet posiadajac oryginalna kopie w nieotwartym pudelku wciaz lamiesz warunki licencji crackujac gre - ale przy tym sie nie bede upierac bo w zadna licencje sie nie zaczytywalam xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@gumis112211: ale w sumie są pady licencjonowane przez Nintendo co powiedzmy kosztują 100zl. Akurat moim zdaniem w tym wypadku nie okradasz nikogo, tylko płacisz innej firmie za wykonany produkt. Teraz pytanie ile w tym jest sprawy z patentami itp ale szczerze to nie wiem,. W takim razie jaki pad mam kupić do kompa by nie być "piratem" od padów? :D jak nie gram na steamie na steam controlerze to źle?
  • Odpowiedz