@johnmorra: tak, rosło zaufanie spoleczne do policji. Dlatego też ludzie popierali ich postulaty o podwyżkach. Ale jak widać policjanci jak poczuli hajsik to stali się bezmyślnie posłuszni.
@johnmorra: Też mnie zastanawia kiedy to Policja niby zaczęła budować jakiś prestiż, czy szacunek. Bo jeśli chodzi o odcięcie się od Milicji i PRLu - to nie dość, że nie było zbyt trudne, to jeszcze poszło im tak średnio, by nie powiedzieć słabo.
Przez tyle lat przez ani sekundę nie miałem dobrego zdania o tej formacji i nie znam nikogo, kto by powiedział, że
@johnmorra: No tak, bo na przestrzeni lat policja odzyskała w oczach wielu obywateli i przestała być milicją. Jeszcze 3-5 lat temu nikt nie kojarzył policji z pałowania i gazowania na ulicach, takie środki występowały niemal wyłącznie w starciu z pseudokibicami i w Warszawie na 11 listopada.
źródło: comment_1589784143zjubNVaB07ZjBvXiJ8Q6Ne.jpg
Pobierz@VrubeL: sugerujesz, że jak ktoś nie miał kontaktu z glinami to jest zwykłą pipą? XD
@VrubeL: hehe chłop to musi być chłop w za dużych spodniach, a nie jakaś tam pipka w rurkach hehe
@niochland: ty to napisałeś
@johnmorra: Też mnie zastanawia kiedy to Policja niby zaczęła budować jakiś prestiż, czy szacunek. Bo jeśli chodzi o odcięcie się od Milicji i PRLu - to nie dość, że nie było zbyt trudne, to jeszcze poszło im tak średnio, by nie powiedzieć słabo.
Przez tyle lat przez ani sekundę nie miałem dobrego zdania o tej formacji i nie znam nikogo, kto by powiedział, że
@cienki137: bo spada przestępczość ogólnie, jak ktoś miał z nimi kontakt to raczej szacunku nie miał.