Wpis z mikrobloga

#dotnet #csharp #angular

Mam problem, który nie wiem jak obsłużyć komunikacyjnie. Robię przekierowanie z frontendu do 3rd party serwisu, który przekierowuje mnie na mój backend. Z tego backendu chciałbym zrobić przekierowanie na frontend i ogólnie nie ma problemu żadnego jeśli mam frontend i backend pod jednym adresem. Natomiast nie jest tak kiedy sobie developuje i wtedy frontend mam powiedzmy na localhost:1234 a backend na localhost:9876. Chciałbym mieć wygodną pracę w trybie developerskim i nie musieć nic zmieniać przed każdym commitem. Da się zgrać to ze sobą od strony konfiguracyjnej? Żebym mógł w wersji debugowej używać konkretnego adresu do przekierowywania, a w wersji produkcyjnej domyślnego?
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TenAnonToKlopoty: zaraz, zaraz. Nie możesz przyjąć requesta z jednego miejsca i odesłać do drugiego ( ͡° ͜ʖ ͡°) HTTP jest bezstanowe, musiałbyś mieć proxy po środku. Response zawsze pójdzie z powrotem do miejsca, z którego przyszedł request. Twoje 3rd party dostaje response?
  • Odpowiedz
@WielkiElektronig: dlatego się zastanawiam czy da się to jakoś prosto i zautomatyzowanie zrobić po stronie backendu, tj. w jakimś appsettings w wersji developerskiej ustawiam sobie "RedirectUrl: localhost:1234" i w kodzie zmieniam sobie globalnie, żeby w momencie wykonywania jakichkolwiek przekierowań podmienił domyślne localhost:9876 na wartość z RedirectUrl, a jeśli jest puste to zostawił jak jest. (to tylko przykład)
  • Odpowiedz
@WielkiElektronig: Ale to działa. Jednak zmieniłem to tak, żeby pomijał ten cały kod jak nie jest odpalona wersja developerska, więc jest całkowicie bezpieczne. A w wersji developerskiej tak jak powiedziałem: wszystko działa jak trzeba
  • Odpowiedz