Wpis z mikrobloga

@waro:
Najwidoczniej wyciągasz pochopne wnioski które pasują do twojego światopoglądu lecz nie są prawdą.
tutaj przykłady

- jak ci nie pasuje to jedź sobie tam, gdzie jest to legalne

Ponadto usłyszałem, że pozbawianie praw mniejszościom jest istotą demokracji.

Istotą demokracji są wybory dokonywane przez większość obywateli a nie pozbawiania praw mniejszości.

Co do jechania tam gdzie to legalne to się odnosiło do twojego twierdzenia o małżeństwach z 5 babami lub 2
@kasztanowcowiaczek: np sytuacja w której do szkoły jest zapraszany facet przebrany za babe żeby czytał małym dzieciom. Wydaje mi się że to nie jest miejsce na tego typu szopki, dzieci mają milion innych ciekawszych rzeczy do rozkminiania niż to czemu chłop przebrał się za babe i wygląda jak clown. Różne lobby lgbt na siłę próbuje się wciskać do szkół i przedszkoli i jest to dla mnie obrzydliwe.
@JaTuNowy:

Temat rozmowy to podejście wolnościowe, więc ci próbuje wytłumaczyć, że dopuszczenie do ślubów pary homo nie jest wolnościowe.

??????????????
A jakie #!$%@? niby? Zaborcze?

W kolejce za gejami np czekają pary żyjące w "trójkątach", uważasz że nie zasługują na małżeństwa?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Argument_r%C3%B3wni_pochy%C5%82ej

Zlikwidowanie durnych ograniczeń nakładanych przez państwo a zdejmowanych po zawarciu małżeństwa jest głównym problemem a nie to że se geje nie mogą wziąć ślubu.

Sądzę, że osoby homoseksualne lepiej
@JaTuNowy:

np sytuacja w której do szkoły jest zapraszany facet przebrany za babe żeby czytał małym dzieciom.

Skoro ty masz problem z zaakceptowaniem, że ktoś przebrał się za babę (hehe), to może chociaż pozwól uświadamiać dzieci, że są różne? Społeczeństwo za bardzo polega na schematach i wymaga od płci posiadania odpowiednich cech, a to jest szkodliwe. Chłop to ma być chłop, a nie baba. Ma być twardy, a nie płakać. Potem
Jakiż to wolnościowy aspekt logiczny stoi za tym, by zabronić dwóm dorosłym facetom zawarcia ze sobą małżeństwa?

@waro: uszczuplenie budżetu na 500+... Małżeństwo = ulgi podatkowe.
@waro:
Ja nie jestem. Ale jeśli mógłbym cokolwiek zasugerować w kwestii wolnosci to zdelegalizowalbym śluby, bo to one właśnie wolność nam wszystkim redukują. Ślub to oddanie wolnosci do decydowani o własnym związku państwu. Gdzie wy tam widzicie wolność?
Istotą demokracji są wybory dokonywane przez większość obywateli a nie pozbawiania praw mniejszości.

@HungarianBookSmuggler: W '33 w wyniku demokratycznych wyborów do władzy doszła NSDAP. Jak rozumiem - Hilter wprowadził w Niemczech wolnościowe rządy, gdzie demokratyczna większość miała wolny wybór palenia dowolnych mniejszości w piecach.

Co do jechania tam gdzie to legalne to się odnosiło do twojego twierdzenia o małżeństwach z 5 babami lub 2 facetów. Zamiast wprowadzania tego w Polsce na
Hetero małżeństwa również mają te ulgi, jednak żaden Konfederata nie planuje im tych małżeństw zabronić? O co więc tu chodzi?

@waro: o potencjalne dzieci w małżeństwie? Wiesz, facet + dziewczyna = normalna rodzina...
Przeczytaj jeszcze raz pogrubiony wyraz, zanim zaczniesz komentować :-)
@Nie_umre_za_ciebie: @waro Mówię tylko dlaczego nie wprowadziłbym tego przy obecnej sytuacji. Jestem za zniesieniem instytucji małżeństwa kontrolowanej przez państwo (w tym za zabraniem małżeństwom przywilejów) i pozostawienie tego instytucjom religijnym, czy czego tam sobie kto chce. Jestem za adopcją dzieci przez homoseksualnych, ale nie za zezwoleniem im na małżeństwa w obecnej formie.

nie ma żadnego przymusu robienia dzieciaków po zawarciu małżeństwa i dużo małżeństw tego nie robi

Tak, dlatego uważam tego
co z parami bezpłodnymi? Też zabrać, żadnej korzyści nie ma z nich państwo, pasożyty!

@Koliat: potencjalny = «taki, który może wystąpić lub pojawić się w określonych warunkach»

Czy ty może zgadzasz się z "prof." Płatek, że w związkach homoseksualnych rodzi się więcej dzieci niż w związkach heteroseksualnych? Bo wtedy nie mamy o czym dyskutować...
@waro Małżeństwo z racji choćby swojej nazwy, długiej chrześcijańskiej tradycji powinno zostać zarezerwowane dla kobiety i mężczyzny.
Jeśli masz na myśli związki partnerskie to wciąż nie rozumiem czemu jeszcze nie zostały wprowadzone.