Wpis z mikrobloga

@Luqiize: Wolny rynek to brak interwencji z Państwa, niska biurokracja, efektywny przepływ kapitału. To że mamy policje, służbe zdrowia, to musimy za to płacić. Jeden traci, drugi zyskuje, nie dogodzisz każdemu. Przede wszystkim ludzi należy edukować na tematy ekonomiczne, gospodarcze a nie manipulować. No i najważniejszy filar, praworządność i brak bezkarności. Obecny system pozwala na bezkarność elit i źle to wpływa na morale społeczeństwa i jeszcze większe poczucie niesprawiedliwości.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@tomasz-terlecki: jeśli uważamy śmiesznego pana z TVN z jakąś nadzieję to świadczy już tylko jak nisko upadliśmy. A jakąkolwiek nadzieja jest zludna. To kolejna wydmuszka pokroju ciastka. Jak nawet założy partie to kogo do niej zwerbuje? Swojego kumpla albo śmiesznego dzika ( ͡° ͜ʖ ͡°) On nie ma nawet zaplecza ,które ewentualnie coś może zaoferować. No chyba ,że się mylę ,ale ja tam w tego człowieka nie
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@tomasz-terlecki: @CzarnyOwiec: Bawi mnie jak ludzie punktują to, że ktoś wpierw robił karierę w showbiznesie, a teraz startuje w polityce. Jakby w historii nie było znanych polityków, którzy zaczynali na przykład jako aktorzy, a potem zostali gubernatorem stanu czy nawet prezydentem USA.

To że Kukiz to muzyk nie ma nic do rzeczy. On sam z siebie po prostu jest idiotą, niezależnie od zawodu jaki by wykonywał.
Klasa polityczna w Polsce to jakiś ponury żart. Jak Hołownia nie założy jakiegoś Ruchu z postulatami wolnorynkowymi z członkami typu Balcerowicz, Petru, Sikorski, Matczak, Mentzen, etc to już nie ma nadziei dla Polski. POKO właśnie upadło na ryj

@veranoo: Coooooo? Przecież Hołownia to ultralewicowiec gospodarczy. Biedroń się chowa.
- 120 miliardów złotych na nowe zasiłki socjalne
- 2080 zł miesięcznie dla bezrobotnych
- Utrzymanie 13. emerytury jeśli będzie nas stać
-
@tomasz-terlecki: Cały czas uważałem jego kandydature za jakiś nieśmieszny żart ale po dzisiejszym #!$%@? chyba się zmuszę do oddania głosu na Szymona. Kośiniak pewnie spoko człowiek ale jako że jestem z matecznika PSL to wiem że to tak naprawdę PISbis. W parlamentarnych głosowałem na lewice ze świadomością że Biedroń to jej najsłabsze ogniwo. Jeśli chodzi o Bosaka to posłużę się cytatem z Franza Maurera z drugiej części Psów: "Panie Majorze mogę