Aktywne Wpisy
President_Hubert +229
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Potrzebuję anonimowej porady od #niebieskiepaski (opinia #rozowepaski też może być pomocna) w temacie #finanse w #zwiazki.
Czy jeżeli mąż jest w stanie zarobić na utrzymanie rodziny na normalnym poziomie i nie ma problemów finansowych, to mimo wszystko ma prawo oczekiwać od żony pracy przynajmniej na pół etatu za najniższą pensję w celu zwiększenia bezpieczeństwa finansowego oraz odłożenia jakichś pieniędzy na
Potrzebuję anonimowej porady od #niebieskiepaski (opinia #rozowepaski też może być pomocna) w temacie #finanse w #zwiazki.
Czy jeżeli mąż jest w stanie zarobić na utrzymanie rodziny na normalnym poziomie i nie ma problemów finansowych, to mimo wszystko ma prawo oczekiwać od żony pracy przynajmniej na pół etatu za najniższą pensję w celu zwiększenia bezpieczeństwa finansowego oraz odłożenia jakichś pieniędzy na
Czy w naszym przypadku żona powinna pójśc do pracy?
- Tak 95.7% (242)
- Nie 4.3% (11)
Myślicie, że tekst z początku o rozjechaniu już podpada pod groźby? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Wiem, że innych sąsiadów też zastraszał, reszta najemców/właścicieli garaży nie ma problemu.
Co do dokumentów, ja już
Polecam jeszcze do dresów sobie gaz pieprzowy włożyć jakby miał z łapami wystartować.
@ArchDelux: Wiesz, wiele miesięcy był spokój :). Myślałem o tym roku temu, niestety akurat dzielnicowy miał urlop a potem się uspokoiło :D. Co do zgłoszenia - właśnie piszę w formularzu :), niestety widoku na parking
Co ja Ci mogę powiedzieć. My dopiero jak w 4 sąsiadów poszliśmy do sąsiadki i jej męża żeby zaczęli jeździć wolniej po osiedlowej drodze to coś im kliknęło w mózgu. O----------e pojedynczo nic nie dało. Zresztą jak ktoś jeździ 50 na 30 żeby potem zahamować do 10 bo zakręt 90 stopni to o czym my mówimy :) A ulica wąska, pełno dzieciaków i zwierzaków.
https://www.wykop.pl/wpis/42027135/#comment-147681165
@Darth_Gohan:
@suicide_is_painless: ło Panie, mundrze Ci tam ten Mireczek doradza. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale ten czas leci. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Jak widzisz spokój jest pozorny. Nie wiesz kiedy typowi coś odpali. Raz Cię opieprzy, innym razem Cię popchnie, a kiedyś kopnie Ci psa albo rzuci jakąś trutkę pod garaż. U mnie
Niestety! O masz :o, udało się znaleźć winnego? Tego się obawiałem, ale wtedy też by wszedł w konflikt z sąsiadami garażowymi z którymi ma niezły kontakt bo aż trzech ma tam psy z którymi chodzą ;).
Eh, możliwe, człowiek się uczy na błędach... Chciałem rejestrować jego twarz ale ciężko to ogarnąć z psami :D.
@Darth_Gohan: OOoow <3. Ręce opadają...ale dobrze, że to poskutkowało, dłuższy czas jest
@suicide_is_painless: kup sobie jakąś g---o kamerkę sportową za 90 zł, załóż na łeb albo na tors, bo często mają do tego mocowania w zestawie i tak spaceruj. Gość pewnie będzie miał zdziwko. xD
@ArchDelux: O, to jest myśl :D. Dzięki!
Ah, czyli nieszczęśliwie całą przepustowość poszła przez was :/, jakieś szanse na ucywilizowanie sprawy?
WIesz problemu z chodnikami nie ma generalnie bo i tak jak coś jedzie to masz miejsce żeby zejść na ten chodnik między auta albo akurat jest jakiś wolny fragment. Po prostu są 3 czy 4 domy gdzie aut jest więcej albo nie wstawiaja je za bramę i