Wpis z mikrobloga

Od kilku lat miewałem paraliż senny - raczej baardzo rzadko. Dzisiaj nad ranem znowu mnie złapał i postanowiłem popróbować wywołać go samemu. Bez problemu udało mi się kilka razy. Czy sa jakies techniki wchodzenia w swiadomy sen mając juz paraliż senny?
Wywoływane paraliże wyglądały powodowały te same omamy:
-od razu po otwarciu oczy miga przede mną jakas czarna postac
- w uszach słychać pisk

#luciddream #swiadomysen #sny #paralizsenny
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@buntowniczaczupakabra będąc juz na granicy snu, kiedy wizualizują mi się jakieś proste i krótkotrwałe rzeczy postanowiłem odliczac od 0 do 10, ale otwierac oczy dopiero po tym jak moje cialo przeszywa krótkotrwałe mrowienie.
Przy tym lezalem oczywiście bez najmniejszego ruchu i z otwartymi ustami(zdecydowanie mi latwiej, gdy oddech się spłyca)

No i oczywiście mysle ze w nocy bym tego nie zrobił, chyba muszę byc zaspany. Dzisiaj wstałem o 6, a normalnie
  • Odpowiedz
@michelney We wszystkich stanach? Ja miałam w czasie snu, w trakcie zasypiania i raz też miałam tak, że wiedziałam że nie śpię ale nie mogłam się ruszyć. Tylko mi towarzyszą inne objawy
  • Odpowiedz
  • 0
@Znajomka w czasie snu to chyba nie problem? mówię o sytuacjach, kiedy otwierasz oczy i nie masz władania nad ciałem. Wtedy mózg tworzy różne, raczej bardzo nieprzyjemne omamy.
  • Odpowiedz
@michelney No ja nie mogę otworzyć oczu, max. mrużyć. Ale cały czas mam takie "ataki" ogromnego ścisku głowy przez kilka sekund i na kilka sekund ustępuje i od nowa. I jak jest ścisk to nic nie mogę zrobić, a jak ustępuje to wtedy trzeba się skupić żeby poruszyć ręką albo otworzyć oczy i się wybudzić. Na początku musiałam przejść kilka do kilkunastu 'atakow', teraz wystarczy jeden, dwa i jestem w stanie
  • Odpowiedz
@michelney: ja raz miałem taki paraliż, i miałem wrażenie obecności w rogu pokoju jakiejś wysokiej postaci w czymś podobnym do kaptura ale tylko mnie obserwowała i oczywiście po wszystkim nikogo tam nie było. No i nie udało mi się tego nigdy powtórzyć
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@michelney: Ponoć jedna z technik polega na wyobrażeniu sobie w myślach że obracasz się wokół własnej osi a następnie jak wzbijasz się w górę chcąc latać.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@buntowniczaczupakabra: Zgadza się R. Monroe uczy tej techniki do wychodzenia z ciała podczas snu. Ale nauczyciel świadomego śnienia Daniel Love, który jest sceptykiem jeśli chodzi o OBE, również uczy aby w czasie paraliżu pomyśleć o jakiejś czynności na zewnątrz ciała. Sam nie mogę się odnieść z własnego doświadczenia gdyż wszystkie LD jakie miałem to były DILD.
  • Odpowiedz