Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kobiaszu Skoro nawet media mówią, że walka toczy się między Radkiem a Trzaskowskim w wyborze na nowego kandydata KO (o Tusku mówi się też, ale rzadziej) to znaczy, że szansa jest ogromna. W poprzednich spekulacjach Sikorskiego w ogóle nie wymieniano, a teraz jest najpopularniejszy na tej giełdzie nazwisk. Trzymam kciuki.
  • Odpowiedz
@marv0oo Trzaskowski to niezły kandydat, ale po co mieliby oddawać Warszawę PiSowskiemu komisarzowi na kilka miesięcy zupełnie niepotrzebnie. Poza tym RT jest zbyt kojarzony z ruchami LGBT więc w II turze pewnie by niestety przegrał. Trzaskowski to będzie pewnie czołowa postać polskiej polityki, ale już po swojej prezydenturze w stolicy.
  • Odpowiedz
@RegularJohnny: Nie jestem w temacie, ale nie było ostatnio ogłoszenia, że zostaje ta sama grupa kandydatów ? Tak wiem, że powinny być na nowo rozpisane wybory i zebrane listy, ale jak będzie to tylko PiS wie.
  • Odpowiedz
@maxwol Nie mają prawa pozbawiać obywateli szansy do kandydowania. Nawet jeśli bezprawnie ustalą sobie te "prawa nabyte" wcześniejszych kandydatów to będzie można zgłosić nowego, a MKB się wycofa.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@kobiaszu: aha. Nie oszukij się. PO miała iść za kratki. Skoro PIS (przecież uosobienie nienawiści, cynizmu i zemsty) nie powsadzał zlodzieji i zdrajców to jest to najlepszy dowód, że kopią się tylko pokostkach. Taki teatrzyk a będzie tak samo.
  • Odpowiedz
@RegularJohnny: Trzaskowski to jeden z gorszych kandydatów. Nie wiem czy nie gorszy od Kidawy. Jest symbolem tego, co stało się z PO po odejściu Tuska. Ładnie wygląda, jest nowoczesny, w debacie wygrałby moze z Kidawa czy Duda. Kosiniak to przy nim mistrz merytoryki.
  • Odpowiedz
  • 10
@kolargolo Jakieś ciężkie urojenia czy masz jakieś dowody, że jestem sterowany? Aż taki szok, że komuś podoba się kompetentna osoba na stanowisko prezydenta?
  • Odpowiedz