Aktywne Wpisy

Szeretlek +260
Chciałem się tylko pochwalić szafką z miejscem na drukarkę mojego pomysłu bo mi się podoba. Może komuś innemu także. Drukarka używana sporadycznie raz na tydzień. Wkurzało mnie że jest tak na widoku i że przez większą część tygodnia się kurzy. Pod nią miejsce na trzy zestawy kartek a4. Reszta to normalne szuflady. Bałagan dookoła bo jeszcze szuflady niezagospodarowane.
#chwalesie
#meble
#chwalesie
#meble
źródło: temp_file6099340699821887373
Pobierz
PorzeczkowySok +18
odkąd pamiętam interesują mnie tylko rzeczy bezsensowne, niepraktyczne (chociaż o wielkim zainteresowaniu czymkolwiek próżno mówić) i mam w sobie silną niechęć do zdobywania umiejętności, które potem przydałyby mi się na rynku pracy ha tfu, kwalifikacje, kursy, dokształcanie, certyfikaty, aż mnie mdli
i tak już się trochę pogodziłem, że nic dobrego mnie tu nie spotka, nie zostanę tu też na długo, więc chyba nawet konsekwencje tak niepraktycznego, nierozsądnego podejścia do życia mnie za
i tak już się trochę pogodziłem, że nic dobrego mnie tu nie spotka, nie zostanę tu też na długo, więc chyba nawet konsekwencje tak niepraktycznego, nierozsądnego podejścia do życia mnie za
źródło: ŚWK 251 Skok.mp4_20220620_001612.625
Pobierz

Rynek pierwotny
+ nowe
- może wyjść że coś jest z-----e po czasie - jakieś zacieki czy coś
Rynek wtórny
+ sprawdzone zazwyczaj mieszkania
+ w wiekszosci lepsze lokalizacje - wiecej sklepów
+ zazwyczaj tańsze
- więcej sąsiadów = może być wiecej problemów
#pytanie #kiciochpyta #nieruchomosci #niebieskiepaski #rozowepaski #mieszkanie
wielka płyta
- często brak parkingów, garaży itp
- spółdzielnie (relikt komuny, beton)
+ są częściej bardziej zielone (drzewa porosły
W nowym budownictwie raczej wiekszosc sasiadow to mlodzi ludzie, wiec w razie imprez
Ustawienie - kiedyś budowało się mieszkania wschód zachód. Takie mieszkanie można wywietrzyć. Zawsze część mieszkania jest zacieniona. Nowe są orientowane zwykle na 1 stronę.
Stare mają osobna kuchnie. Nowe mają te j----e aneksy kuchenne.
Więc cały syf po obiedzie leży i cię wkurza. Smazysz coś i śmierdzi w całym.mieszkaniu.
Rynek wtórny to na 100%
Mieszkam w bloku kupionym na rynku pierwotnym. Z właścicielami nigdy nie było problemów a wynajmujący potrafili np. rzygać przez balkon z 3 piętra.
Generalnie gdybym.mial teraz kupować to albo gdzieś gdzie są same
- Zazwyczaj w nowych jest salon z aneksem, w starych kuchnia oddzielnie. Tak naprawdę może to być wadą i zaletą.
- na rynku pierwotnym zmuszają się do obowiązkowego wykupu miejsca postojowego, w starym możesz nie mieć miejsc wcale, bo 5 miejsc tylko pod blokiem,
+ Większe okna = więcej światła
+ Wyższe kondygnacje
+ Aneks z salonem - masz w mieszkaniu duże przestrzenne pomieszczenie, a nie dwie małe klitki. Aneks aneksowy nie równy. Najlepiej jakby był częściowo schowany. W czasach, gdy zmywarka jest już standardem, raczej nie ma problemu ze schowaniem brudnych naczyń po posiłku.
+ Winda do garażu podziemnego
+ Własne miejsce w garażu podziemnym
Rynek pierwotny:
+ nowe mury
+ lepszy układ pomieszczeń
+
Komentarz usunięty przez autora
Rynek pierwotny:
+ fajniejsze układy mieszkań
+ często bez kosztowo możesz ingerować w układ ścianek działowych, gniazdka etc.
+ niższa cena
+ szybszy remont (nie musisz
Rynek pierwotny:
+ liczniki wyprowadzone na klatkę schodową, często zdalnie połączone z zakładem energetycznym (nikt Ci nie wchodzi do mieszkania sprawdzać odczyty liczników)
+ nowoczesne instalacje elektryczne (bez problemu podłączysz kuchenkę indukcyjną, co w starych blokach nie jest takie pewne i aby zrobić kuchenkę indukcyjną musisz pruć całą instalację)
+ brak instalacji gazowych w blokach (jak dziadek zaśpi to nie wysadzi pół piętra w powietrze)
+ parking podziemny do którego