Wpis z mikrobloga

@Llukaszszz: Przeczytaj o chorobie. Zapewne czasem będzie miała dziwne zachowania i zainteresowania, ale moim zdaniem warto to uszanować i zrozumieć tą osobę. Ale musiałbyś sięgnąć po dobrą lekturę, lecz moim zdaniem nie ma przeszkód aby stworzyć udany związek. Także trzymam kciuki mirasku ;)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 23
Wiem, ale ta dziewczyna ma coś takiego, że po miesiącu się "znudzi" jej partner i już go "nie kocha" i staje się oziębła dla niego

@Llukaszszz: Jesteś pewny, że to autyzm?
  • Odpowiedz
@Neko-chan51: @Filareta: Cały czas studiuje ten temat mirabelko ( ͡° ʖ̯ ͡°) lubi także od tak sobie olać innych, a potem narzeka, że nikt nie chce z nią mieć kontaktu, wszystkich traktuje na równi ze znajomymi - ma chyba problem w zrozumieniu uczuć wyższych(?)
  • Odpowiedz
@Llukaszszz: ajjj, ciężka sprawa. Może postawienie twardo warunków na początku by coś dało? Jednak autyzm to choroba której przebieg jest różny i nie da się powiedzieć jak będzie się zachowywała
  • Odpowiedz
@Llukaszszz: Jeden rabin powie tak, drugi powie nie.

Relacje międzyludzkie są bardzo skomplikowane i nie da się jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. To wiele zależy od ludzi którzy chcą wejść w taką relację, ale moim zdaniem jak najbardziej jest to możliwe, że można stworzyć udany związek, choć nie ukrywam, że niepełnosprawność jest w pewnym stopniu przeszkodą, ale z całą pewnością kategorycznie nie przekreśla to możliwości stworzenia udanego związku.
  • Odpowiedz
@Llukaszszz: Właśnie o to chodzi. Taka osoba też nie rozróżnia uczuć, emocji ma z tym problemy. Myślę, że warto aby taka osoba chodziła na terapię, takie coś pomaga z tego co słyszałam. Jeśli mogę być szczera to takie osoby są moim zdaniem niezwykłe z autyzmem albo z zespołem Aspergera.
  • Odpowiedz
@Neko-chan51: Śp raper Tomasz Chada podobno miał zdiagnozowany zespół aspargera (nawinął o tym w nutce "na głębokiej wodzie")

Miała tylko jednego chłopaka w wieku 15 lat, on miał 18 (byli ze sobą pół roku i powiedziała mi otwarcie, że po miesiącu przestała go kochać) koledzy zauważyli, że coś z nią nie tak (bo czytała jego wiadomości na jego fb jak rozmawiali o niej) no i on też coś podejrzewał

przyjaciela-brata
  • Odpowiedz
@Neko-chan51: Z tego jakie wnioski wyciągnąłem po rozmowach z nią stwierdzam, że coś jest na rzeczy. Często odnosi się do rodziców po imieniu (kiedy mama nie pozwala na to, ale tato dał na wstrzymanie i pozwolił by tak się zwracała) w sensie raz składając życzenia swojemu tacie powiedziała tak jakby to był jej kolega i mama "A to Twój kolega?" i tata "Niech mówi sobie tak" (mówię to żebyś zrozumiała
  • Odpowiedz