Najgorsza w tym wszystkim jest świadomość, że Tobie się już nie da pomóc, żadna psychoterapia, terapia i inne gówna są bezsensowne i bezcelowe w Twoim przypadku, pozostają jedynie prochy na tłumienie tego bałaganu, który masz w głowie, a i tak już na 99% wiesz, co Cię czeka za X lat. #przegryw #psychoterapia #depresja #psychiatria
Chyba wiele ludzi przed terapia tak myśli i po to właśnie się idzie na terapie żeby to zmienić. I właśnie dla takich ludzi jest ona dedykowana. Przyznajmniej na to wskazuje logika. Jakoś chyba trzeba to życie przeżyć (zanim się skończy lub się samemu je zakończy) wiec czemu nie spróbować, nie zaszkodzi na pewno
@Felixu: Tak samo jak wmowiles sobie gowno, ze jesteś zerem, ze życie nic nie zmieni bądź jakiś blackpill. Samo siedzenie na tagu albo mirko wyniszcza, lidzie niszczą się nawzajem p-------c te kovopoly. Prawda jest taka, ze noe wiem czy mamy sens żyć, być może umrzesz w męczarniach albo twój los soe odmieni i zarobisz spory hahs itp.. c-----e myślenie nie pomoże, sama z tym walczę, bo sadze, ze z wyglądem
@DinaKaliente: Ja się nie uważam za 0, to przez zachowanie ludzi w stosunku do mnie, a szczególnie rówieśników od najmłodszych lat jestem teraz kim jestem, ja nie mam sobie nic do zarzucenia
@Felixu: Rozumiem Mirek, mam to samo. Ale masz sobie do zarzucenia, jak zauważyłam inni maja w------e jak ktoś coś o nich mowi albo jak soe zachowuje, a tacy jak my są wrażliwi na krytykę i każde Krzywe spojrzenie itp... tak naprawdę logicznie patrząc, to ze kros nas tak traktował nie oznacza, ze miał powód i tak jest, może po prostu jest c------m człowiekim i spotykamy samych c-------h ludzi ma drodze.
@DinaKaliente: więc dlatego teraz nie mam żadnych wyrzutów sumienia, gdy ludźmi manipuluje, kłamie, zakładam maski, czy wykorzystuje, sami mnie stworzyli, a ja nie pozostanę im dłużny, a częste z d--y wahania nastroju i na 10000% depresja to inna kwestia
@Felixu: Stajesz tacy jak oni, zwykłym toksycznym chujkiem z kompleksami, to Cię samego będzie niszczyło. Najlepiej mieć w------e, być asertywnym, ale tez nie być chujem dla każdego. Sama staje się zgorzkniała, a mam mało lat i boje się co to będzie za 10lat, ale wiem, ze tak nie mogę, bo sama się zniszczę
@DinaKaliente: Mi sprawia radość, jak widzę, gdy inni cierpią a jak są to osoby, których nie lubię lub w czymś mi podpadły to od razu mi sie nastrój poprawia, skoro ja cierpię i cierpiałem całe nastoletnie życie to niech inni też pocierpią.
@Felixu: Narazie ci to poprawia nastrój, później Cię wyniszczy. Zostaniesz sam, bez nikogo, nawet znajomego i nie, nke będziesz aie cieszyć, bo będziesz tak zgorzkniały, ze odbije soe to na całym życiu, ale to potrwa, pare lat zanim obczaisz
@DinaKaliente: Ja i tak wiem, że sam zostane, nie mam rodzeństwa, kuzyni najblizszi dawno dorośli reszty nawet nie znam etc, z resztą zawsze tak na prawde byłem sam
@DinaKaliente: Poza tym sam siebie nie wyobrażam jako typowego, zwykłego Kowalskiego co j---e na etacie w g---o pracy, bachor, marudząca żona co po ślubie się roztyła i mieszkanie w g---o bloku, jak tak to ma wyglądać to wolę się ekm no
@Felixu: Wiec sam się wpędzasz w dół. Ludzie którzy cię zniszczyli bawią się w najlepsze, nie pamiętają o tobie wgl, a ty dalej trzymasz urazę i na złość innym będziesz zły, na sobie się tylko mścisz, stres i złość wyniszcza również fizycznie organizm wiec koło się zapętla.
@Felixu: Ale nikt ci bie kaze być jakimś Januszem. Żyj po swojemu, ale nie bądź tym, którzy cię zniszczyli, bo oni maja cię gdzieś, a ty dalej rozpamiętujesz i myślisz ze robisz innym na złość, a tylko sobie robisz
@DinaKaliente: Ale nie rozumiesz, że ja umiem być into relacje miedzyludzkie tylko dlatego że umiem manipulować i grać? Bez tego bym był jak niektóre spierdony co z domu nie wychodzą w ogóle, bo się boją
żadna psychoterapia, terapia i inne gówna są bezsensowne i bezcelowe w Twoim przypadku
@Felixu: Tego nie wiesz bo z pewnością nie byłeś na każdej możliwej terapii, o ile w ogóle na jakiejś ( ͡°ʖ̯͡°)
Ale uczciwie muszę przyznać że sam jak się nad tym zastanawiam to ciężko mi sobie wyobrazić jak taka terapia miałaby mi pomóc skoro terapeuta przecież nie wpuści mnie do swojego
Ja chodzę już na drugą terapię i nie widzę by to pomagało. Jeśli ktoś jest mocno zaburzony, robi jakieś rzeczy w życiu i nie rozumie czemu bo w ogóle nie zastanawia się nad życiem i niczego nie analizuje to taka terapia tłumaczy człowiekowi bardzo wiele i tym samym możne mocno pomóc, ale jak ktoś dużo czasu spędza nad myśleniem, analizowaniem i czytaniem książek psychologicznych to terapia nie daje efektów albo są one
#przegryw #psychoterapia #depresja #psychiatria
tak naprawdę logicznie patrząc, to ze kros nas tak traktował nie oznacza, ze miał powód i tak jest, może po prostu jest c------m człowiekim i spotykamy samych c-------h ludzi ma drodze.
@Felixu: Tego nie wiesz bo z pewnością nie byłeś na każdej możliwej terapii, o ile w ogóle na jakiejś ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ale uczciwie muszę przyznać że sam jak się nad tym zastanawiam to ciężko mi sobie wyobrazić jak taka terapia miałaby mi pomóc skoro terapeuta przecież nie wpuści mnie do swojego