Wpis z mikrobloga

#yerbamate

może mi ktoś wreszcie opisać zrozumiale jak to smakuje i co daje w skrócie jeśli jak niesłodzona herbata i daje to lipa
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@death070: są dostępne male paczuszki po 50g zawsze można spróbować i wyrobić sobie zdanie. Tak ogólnie ciężko jest opisać smak bo yerb na rynku jest mnóstwo. Niektóre smakują jakbyś zalał pety wodą i wypił, a inne smakują jak zwykła niesłodzona herbata czasem z domieszką mięty, czasem jakichś owoców. Niektóre pobudzają lepiej niż kawa, a inne nic nie dają. Według mnie i tak nie warto polegać na tym co ktokolwiek tutaj
  • Odpowiedz
@meg44: @Yssuna: @Samol94: @barszczowo: @kidi1: można przeczytać opinię o smaku i zawsze nie są one pochlebne, ZAWSZE, nikt nie lubi smaków typu ,,niesłodzona herbata''.

MOim zdaniem to raczej kwesta mody picie JM ale spoko nic do tego nie mam ale wolę chyba nawet nie eksperymentować tylko kupić dobra herbatę czy kawę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
nikt nie lubi smaków typu ,,niesłodzona herbata''.

@death070: Są ludzie którzy nie lubią smaków typu słodzona herbata. Ja nie używam praktycznie w ogóle cukru. Od wielkiego dzwonu wypiję coś w stylu coli zero a tak poza tym to jedyny cukier to czasem jak zjem ciasto czy w owocach. Po herbacie z łyżeczką cukru mam odruch wymiotny.

Za to własnie uwielbiam gorzkie smaki. Od yerby, po wody chmielowe czy p--o z
  • Odpowiedz
@death070
Na początku każdą smakuje gorzko lub gorzko i dymnie. Ale po jakims czasie czujesz wyraźnie różnice. Są mniej i bardziej słodkie, gorzkie, trawiaste, miętowe, ziołowe, owocowe... I czego tam jeszcze chcesz :P po paru miesiącach picia herby, czarna, mocna i niesłodzona herbata jest w smaku delikatna, słodkawa ;)

Co daje?
Mocne pobudzenie (łatwiejsza koncentracja, nie chce się spać), podobno też reguluje trawienie itd).
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@death070: Opinia o smaku...to że komuś coś nie smakuje, nie znaczy że komuś innemu nie będzie smakowało. Picie yerby to nie kwestia mody, niektórym po prostu nie służy picie kawy, a potrzebują pobudzenia, niektórzy po prostu spróbowali i im to najzwyczajniej posmakowało. Ja zaczęłam pić yerbe z ciekawości i chciałam się też oduczyć słodzenia herbaty. Teraz jak mam wypić słodzoną herbatę to aż mnie mdli. Tak więc są ludzie, którzy
  • Odpowiedz
@death070
Tak, ale uwalnianą spokojniej niż np. energol.

Ja zmieniłem 0.5-1l energetyka dziennie, na yerbe i działa znacznie lepiej na mnie (nie mam zjazdów, a nie takich rushy, że wydupca z krzesła i nie wiem co się dzieje)
  • Odpowiedz
@death070: mi smakuje, aledlatego ze pije taka mocno mietowa. Zreszta nie pije yerby dla smaku tylko dla efektu. Niema sensu porównywać kawy i yerby. Kawe pije jesli potrzebuję instant kopa na 1h, yerbe jak sie niewyspie i zeby niezamulac. Uwielbiam smak kawy ale jednak jesli chodzi o efekty to yerba> dlugo nic> kawa.
  • Odpowiedz