Wpis z mikrobloga

Dawno nie czułem takiej żenady i sztucznej „tolerancji” jak oglądając ten moment kiedy ten kuzyn Denver okazał się transem xD
„Dopóki jesteś szczęśliwa to wszystko jest dobrze”
„Mój ojciec mnie wspiera”
To co netflix o--------a w KAŻDEJ produkcji WSZĘDZIE wciskając NA SILE te tęczowe wątki to się w głowie nie mieści.
#netflix #lacasadepapel #domzpapieru #seriale #urojeniaprawakoidalne #urojenialewakoidalne #j--------e
  • 242
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 26
@joyko: to nie akceptuj "chorób", stań sobie na środku ulicy z transparentem odnośnie tego, jak ci źle z tym że ludzie są różni, chorzy, zdrowi, zaburzeni czy cokolwiek. Najlepiej wróćmy do średniowiecza i palmy na stosie tych zboczeńców, którzy ośmielają się żyć po swojemu
  • Odpowiedz
transseksualizm

@joyko: Transseksualizm zalicza się do zaburzeń tożsamości płciowej. Międzynarodowa Statystyczna Klasyfikacja Chorób i Problemów Zdrowotnych umieszcza transseksualizm w rozdziale V, wśród zaburzeń psychicznych i zaburzeń zachowania (F), w obrębie zaburzeń osobowości i zachowania dorosłych (F6X), a dokładniej wśród zaburzeń identyfikacji płciowej (F64), obok transwestytyzmu o typie podwójnej roli, zaburzeń identyfikacji płciowej w dzieciństwie, zaburzeń identyfikacji płciowej innych oraz nieokreślonych. Transseksualizm koduje się w niej jako F64.0.

Choroby psychiczne są
  • Odpowiedz
no popatrz, mialam w szkole edukacje seksualna i nie bylo wzmianki o LGBT - co nie bylo sluszne ale ten serial to chore ekstremum

@MangoZjem: jeśli uważasz że idea pokazywania różnych inności jako coś ok jest zła to spróbuj ubrać się jak osoba innej płci i przejdź się po mieście.
  • Odpowiedz
  • 39
@ailurophile: No i na Twój komentarz leci standardowa narracja: JA DO NICH NIC NIE MAM, ALE PO CO SIE TAK Z TYM OBNOSZO?

Szkoda strzępić ryja.

@GrammarNazi: ja i tak jestem w szoku, jak ludzie w wieku 20-30 lat, wykształceni, funkcjonujący wokół różnych ludzi nadal mogą się oburzać na fakt, że kobieta może źle się czuć w swoim ciele albo mężczyzna woli towarzystwo innych mężczyzn. Przecież to jest
  • Odpowiedz
. ale serial pokazuje relacje heteroseksualne jako mniejszosc

@MangoZjem: what? jeden główny bohater jest gejem, reszta to hetero. w drugim sezonie pojawia się wątek bi. główny temat kręci się w okół relacji Maeve i Otisa lol
  • Odpowiedz
a tam w 2 czy 3 odcinku nie ma lasek, ktore zaczynaja sie lizac na zlosc reszcie?

@Karoleer: a no w c--j homoseksualny wątek XD akcja zresztą mocno potępiona przez wszystkich uczestników, narratora i moderatora
  • Odpowiedz
  • 3
@boguchstein: to sa dwie zupelnie odrebne kategorie na dluzsza dyskusje. ja mam problem z tym, ze wątki homo sa wrzucane na sile w wiele miejsc czy scen gdzie nie ma to najmniejszego sensu.

co do argumentum ad lesbijkum to troche tego nie czaje. jak lubisz czekolade i dostaniesz dwie tabliczki zamiast jednej to bedziesz bardziej zadowolony czy mniej?

ponownie - nie mam problemu z osobami homo, niezaleznie od plci. po
  • Odpowiedz
skoro prywatne to niech zachowają to dla siebie. Patrzenie na odchylenia i gejowskie sceny nie jest nikomu do szczęścia potrzebne.

@GrubyGrubiutki: chcą zachować to dla siebie ale nie mogą. Wystarczy że wyjdą na ulice ubrani w swoim stylu i spotykają się z pogardą.
  • Odpowiedz
Gdyby to było w Polsce to bym kręcił aferę, ale w Stanach to nawet nie wiem jak to wygląda

@zarow: Ale to jest PRYWATNA firma i może sobie zatrudniać KOGO CHCE xD Nawet jakby chciała to mogłaby sobie TYLKO gejów zatrudniać.
Komuchy chcą odebrać firmom wolność zatrudniania

No gurwa, wszystkim się tak nie podoba wlepianie wątków LGBT w filmy i seriale a i tak oglądają xD No czyli chyba wam się to
  • Odpowiedz
  • 0
@pekak: ale zauwazyles colego emotke na koncu? smieje sie z tego, mam swiadomosc o co chodzilo. jednak jakby na to nie patrzec to watek homo jest i tu ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz