Wpis z mikrobloga

Dawno nie czułem takiej żenady i sztucznej „tolerancji” jak oglądając ten moment kiedy ten kuzyn Denver okazał się transem xD
„Dopóki jesteś szczęśliwa to wszystko jest dobrze”
„Mój ojciec mnie wspiera”
To co netflix o--------a w KAŻDEJ produkcji WSZĘDZIE wciskając NA SILE te tęczowe wątki to się w głowie nie mieści.
#netflix #lacasadepapel #domzpapieru #seriale #urojeniaprawakoidalne #urojenialewakoidalne #j--------e
  • 242
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

no ale po to ten serial właśnie powstał między innymi. nawet ma to w tytule XD

@pekak: no popatrz, mialam w szkole edukacje seksualna i nie bylo wzmianki o LGBT - co nie bylo sluszne ale ten serial to chore ekstremum
  • Odpowiedz
@MangoZjem: a kiedy miałaś tę edukację seksualną? Bo jak więcej niż 10 lat temu to się nie liczy. Zresztą nadal w Polskich szkołach nie mówi się wystarczająco o środowiskach LGBT, a serial jest produkcji brytyjskiej, gdzie są znacznie bardziej otwarci na tego typu kwestie.
  • Odpowiedz
Mało to było komentarzy ludzi, którzy zmieli płeć, ale to wcale nie sprawiło, że byli szczęśliwi?

@Harmonia: co to jest niby za argument? Wiesz ilu trans czy gejów chciałoby być "normalnymi"? Pewnie większość.
Tylko istotą problemu jest to, że to nie jest ich wybór.
  • Odpowiedz
@Harmonia: to, że tacy ludzie mają inne problemy i generalnie powinni mieć zapewnioną terapię, to inna sprawa. Czasami samo wyjście z szafy i przyznanie się do swoich przemysleń jest już w takim społeczeństwie, jak nasze traktowane jako problem. Przez takie konserwatywne zaściankowe podejście sporo z tych ludzi nie wie, co ze sobą zrobić i się boją. Podobnie jest z depresją i innymi przypadłościami. Nic dziwnego, że mamy tak wiele samobójstw,
  • Odpowiedz
ale przecież tolerancja to trzeba ich do tego zachęcać i promować takie zachowania XDDD

@Harmonia: to sobie sam dopowiedziałeś, więc skończ p-------ć. Akceptacja nie równa się "PROMOWANIU" i "ZACHĘCANIU", ale widzę że dyskusja z mentalnym boomerem nie ma najmniejszego sensu. Lewactwo trzeba j---ć i c--j, koniec dyskusji XDD
  • Odpowiedz
A wiecie, że jak się aplikuje o prace w netflixie to pytają Cię o Twoje preferencje seksualne i doświadczenia z trans? xD Widziałem też gdzieś formularz z bardziej szczegółowymi pytaniami, ale już nie mogę znaleźć. Screen pochodzi z pierwszego z brzegu ogłoszenia:
https://jobs.netflix.com/jobs/871965
Gdyby to było w Polsce to bym kręcił aferę, ale w Stanach to nawet nie wiem jak to wygląda
zarow - A wiecie, że jak się aplikuje o prace w netflixie to pytają Cię o Twoje prefe...

źródło: comment_1588065067HDvXCT9i5R7EEjt2iE0Niw.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 31
@joyko: nie jestem seksuologiem, nie wiem czy transseksualizm czy transwestytyzm można w 2020 roku rozpatrywać w kategoriach zdrowia. Nie zmienia to faktu, że takie osoby są w społeczeństwie i skoro nie wyrządzają nikomu krzywdy, to fajnie byłoby fakt ten zaakceptować i nauczyć się z nim żyć.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@4kroki: autor ma na mysli, ze po prostu jest tego za duzo. czy w kazdej produkcji i wszedzie to faktycznie pole do dyskusji, ale po prostu na pewnym etapie to juz jest przegiecie pały.

przejrzalem wlasnie kilkanascie ostatnich produkcji netflixa jakie ogladalem i niestety w kazdej z nich byl choc 1 watek homo, nawet w cholernym serialu o baronie narkotykowym (el chapo).

serio, wisi mi kto, z kim i co
  • Odpowiedz
@Karoleer: no ale podejdźmy do tego z sensem. Jeśli ludki twierdzą, że homo, trans itd., to sprawa marginalna i przez ukazywanie tego jest to "promowane". To zgodnie z taką pokręconą logiką każdy serial, w którym jest b--ń palna, czyli ogrom z nich, promuje b--ń i zabijanie? Gdy w rzeczywistości przeciętny człek ma większą szansę w swoim życiu na spotkanie homo lub interakcje z kimś takim, niż branie udziału w strzelaninie.
  • Odpowiedz
@Thirteenxiii: no przykre jest to że trzeba przez seriale mówić że nie ma w tym nic złego. Niestety wiele osób nie rozumie że takie rzeczy to są prywatne decyzje innych ludzi i wyśmiewanie, gnębienie, pogarda ich za to jest zła. Dlatego bardzo dobrze że netflix to pokazuje.
  • Odpowiedz