Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kezioezio: A co takiego złego zrobił Piotrowicz tak serio pytam? Bo z całej jego "kariery" prawniczej największym zarzutem jest jakaś sprawa wobec kolesia kolportującego ulotki solidarnościowe. I to sprawa, która w konsekwencji została umorzona w stanie wojennym. Słabe te zarzuty jak na zatwardziałego komunistę.
  • Odpowiedz
@Dobryszpieg: Brązowy Krzyż Zasługi, który dostał za komuny, też pewnie dostał za bycie świętym. Ja nie wiem dokładnie CO on robił za komuny. Wiem za to, że komunistyczni prokuratorzy, którzy w stanie wojennym oskarżali opozycjonistów, powinni skończyć na śmietniku historii, a nie w Sejmie. Przypominam, że jest to Sejm, który istnieje dzisiaj dzięki ludziom, których śmiecie pokroju komunistycznych prokuratorów ścigali.
  • Odpowiedz
@noitakto: To, że system był jaki był nie oznacza, że jego jedyną domeną była walka z opozycją. Prokuratorzy czy milicjanci w 99% spraw zajmowali się sprawami karnymi, które również w dzisiejszych czasach byłyby ścigane.Jego brązowy krzyż jak dowiadujemy się z wikipedii "jest pracownikiem pilnym i zdyscyplinowanym, ambitnym i wydajnym. Powierzone mu obowiązki wykonuje prawidłowo. Poczynione ustalenia wykorzystuje do wszechstronnej działalności profilaktycznej. Wiele uwagi poświęca popularyzacji prawa zwłaszcza w środowiskach młodzieżowych"
  • Odpowiedz
@Dobryszpieg: Ja powtórzę swoją opinię: prokurator, który w stanie wojennym ścigał opozycjonistę, choćby jednego, nie powinien zasiadać w Sejmie wolnej Polski. Co do orderów: wiesz dobrze (zakładam, że pamiętasz PRL) jak wyglądało wtedy przyznawanie orderów, i komu je przyznawano.
  • Odpowiedz
@noitakto: Ale on nie został prokuratorem w stanie wojennym tylko wcześniej, sytuacja go zastała w stanie wojennym i normalnie w nim pracował. Pytam konkretnie czy Bronisław Geremek, który był w latach 50-tych w zarządach komunistycznych związków, lub Tadeusz Mazowiecki, który był posłem gdy najeżdżaliśmy Czechosłowację oraz był pierwszy strajk solidarności są według Ciebie komuchami?
  • Odpowiedz
  • 20
@Dobryszpieg Konto od 7mc i ciagle jechanie po opozycji, przy jednoczesnym relatywizowaniu wszystkiego co zrobi PiS. No wcale mi na trolla politycznego nie wygladasz xD

Ale on nie został prokuratorem w stanie wojennym tylko wcześniej, sytuacja go zastała w stanie wojennym i normalnie w nim pracował.

No i w jaki sposob go to usprawiedliwia? xD Rzuciles to majac nadzieje ze dyskutant jest latwy w obrobieniu jak wyborca PiS? Co to ma
  • Odpowiedz
Ale on nie został prokuratorem w stanie wojennym tylko wcześniej, sytuacja go zastała w stanie wojennym i normalnie w nim pracował.

@Dobryszpieg: "Sytuacja zastała" go także w egzekutywie PZPR. Przyzwoici ludzie w stanie wojennym z PZPR występowali. Co zrobił kochany towarzysz Piotrowicz?
  • Odpowiedz
  • 0
wiesz dobrze (zakładam, że pamiętasz PRL) jak wyglądało wtedy przyznawanie orderów, i komu je przyznawano.

@noitakto Skoro pamiętasz, to powinieneś wiedzieć, że w PRLu ordery i medale przyznawano wszystkim za wszystko. Szczególnie pracownikom resortowym, wystarczyło być x lat, nawet niewiele robiąc, by nazbierać worek odznaczeń.

Bardziej mnie by zdziwił PRLowski pracownik resortowy bez żadnego odznaczenia. Może troszeczkę bardziej pilnowano odznaczeń chlebowych, ale krzyż zasługi, o ile dobrze wiem, takowym nie był.
  • Odpowiedz
@Dobryszpieg: Ale co tu ma do rzeczy Geremek, Mazowiecki i ktokolwiek inny? Tu chodzi o Piotrowicza. Komunistycznego prokuratora, odkarżającego opozycjonistę w stanie wojennym. Nie chodzi o Piotrowicza członka PZPR. Poza tym, lata 50te a końcówka lat 70tych i dalej to jest gigantyczna różnica w zakresie bycia członkiem partii.
  • Odpowiedz
@noitakto: no właśnie o to chodzi, że Piotrowicz tym komunistycznym prokuratorem atakującym opozycjonistów to jest tylko w głowie neuropków, bo faktycznie miał taką jedną nic nie znaczącą sprawę, która skończyła się umożeniem.
  • Odpowiedz
@noitakto: Punkt widzenia to możnaby obierać gdyby facet został skazany, a sprawa wobec niego została umorzona. Ja rozumiem, że Piotrowicz to głośne nazwisko i łatwo się p-------ć no ale w tym wypadku trochę ciężko z niego zrobić zatwardziałego komucha dla kogoś kto ma trochę więcej niż 2 szare komórki.
  • Odpowiedz