Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
@Rimfire: zadajesz sobie sprawę ziomeczku, że chodzi o państwo prawa. Trójpodział władzy i takie tam. Rozumiem, że ludzie, którzy żyją od pierwszego do pierwszego nie potrafią spojrzeć w przód choćby o rok? Teraz może Ci się to podoba bo twoja ukochana partia wygrywa i #!$%@? opozycji. Ale jak się rozprawią z opozycją to wezmą się za nas. Nie miej złudzeń. Będzie korupcja na potęgę. I rozkradanie państwa. Nikt ich już nie
twoja ukochana partia wygrywa

@RexxarHell: Ale to nie jest partia, na którą głosowałem, typie. xD

Ja pokazuję jak ma się sprawa realnie. Opozycja robiąca kampanię z programem "nie jesteśmy PiS, głosujcie na nas" nie ma szans z partią, która spełniła większość obietnic jakie dała swojemu elektoratowi.
@szarzujacyzajaczek pracownicy do 26 roku życia już są zwolnieni. Osoby które pracują jeśli mają dzieci to jakąś część podatku mają poprzez 500+ zwróconą. Czasem nawet całość albo więcej. Ja zapłaciłem w zeszłym roku prawie 6 tyś i gdybym miał chociaż jedno 500+ to bym to jakoś odzyskał. Dodatek rodzinny był zawsze. Szkoda, że śmiesznie niski.
@kezioezio: Jestem bezdzietna lambadziarą wiec nic od tego rzadu nie dostaje za to sama zapłaciłam ponad 7k podatku dochodowego za zeszły rok nie licząc innych składek. Bombelki zapewne odplacily w uśmiechu.
Na szczęście moje wynagrodzenie tez nie jest ustalane przez Janusza biznesu. Co za argumentacja z dupy w ogóle.
@Rimfire:
@muwieszeptem jeszcze po prostu nie ogarnia (ale z czasem to do niego dotrze), że jak ludzie mają wybór:

1) mieć co do garnka włożyć + dyktatura;
2) wolność i demokracja ale 12 PLN za godzinę pracy;

...to bez wahania wybiorą to pierwsze. Tak to jest, jak się żyje w bańce, tudzież miało się trochę farta i wstrzeliło w koniunkturę pt. #programista15k.