Aktywne Wpisy

alkoholik000 +9

Zoyav +32
najbardziej mnie rozwalają te "ogródki" w blokach patodeweloperskich czyli kawałek trawnika wielkości twojej sypialni z widokiem na bloki naprzeciwko, leżysz sobie na leżaku na ogródku i wszyscy sąsiedzi z góry się na ciebie gapią z balkonu
brzmi jak świetna atrakcja 10/10
#patodeweloperka #mieszkania #nieruchomosci #budownictwo
brzmi jak świetna atrakcja 10/10
#patodeweloperka #mieszkania #nieruchomosci #budownictwo
źródło: IMG_1011
Pobierz

Przyjaciele, spotkał się kiedyś ktoś z taką sytuacją:
Chciałem sprawdzić wydajność wykupionych kont hostingowych i porównać które lepsze aby posadzić nową stronę.
Aby miarodajnie do tego podejść zainstalowałem na serwerze A wordpresa, wgrałem ciężki motyw z danymi demo zrobiłem testy szybkości.
Następnie zrobiłem kopię bazy i plików i tą kopię jeden do jeden wgrałem na drugi serwer B (który ma podpiętego cloudflara) i wykonałem testy.
Pomiędzy pierwszym testem na serwerze A a drugim testem na serwerze B minęły ze 4 minuty w trakcie których zajęty byłem przenoszeniem danych i nic nie dotykałem.
Teraz zagadka: dlaczego te strony wyglądają inaczej
przykładowe różnice w obrazku.
Cała strona na serwerze A i B wygląda podobnie ale nie jest taka sama. Mimo, że wgrane są z tej samej kopii.
Umie ktoś odpowiedzieć dlaczego tak się dzieje?
Edycja: Wersja php taka sama: 7.2
Ponadto teraz zauważyłem, że menu na serwerze B ma niebieskie literki. Dziwna sprawa, że kiedyś też miałem tam problem z tym, że menu było niebieskie mimo, że nie nigdzie bezpośrednio tego nie ustawiałem. WTF?
źródło: comment_1587633049YoJMpw2K40MM8kByncthqN.jpg
Pobierz@januzi: wszystko 200 lub 304
Ale cała sytuacja rozwinęła się w tym kierunku, że się zdenerwowałem i robię własny hosting na vps.
Jak coś się zepsuje to przynajmniej będę wiedział kogo zwyzywać :)