Aktywne Wpisy

mar3k21 +201
Cześć Mirki i Mirabelki.
Czy ktoś z Was zna tego mężczyznę? Dzisiaj we Wrocławiu \(Różanka\) oszukał moją mamę metodą „na policjanta”\.
Najbardziej wku\*\*\*\*jące jest to, że mama pojechała do banku wypłacić swoje oszczędności.
Nikt nie zapytał, dlaczego chce wypłacić wszystko co ma na koncie. Jedyne, co usłyszała, to że obowiązuje limit 20 tys. zł na jednorazową wypłatę.
Czy ktoś z Was zna tego mężczyznę? Dzisiaj we Wrocławiu \(Różanka\) oszukał moją mamę metodą „na policjanta”\.
Najbardziej wku\*\*\*\*jące jest to, że mama pojechała do banku wypłacić swoje oszczędności.
Nikt nie zapytał, dlaczego chce wypłacić wszystko co ma na koncie. Jedyne, co usłyszała, to że obowiązuje limit 20 tys. zł na jednorazową wypłatę.
źródło: image0000011
Pobierz
trebeter +130

Przyjaciele, spotkał się kiedyś ktoś z taką sytuacją:
Chciałem sprawdzić wydajność wykupionych kont hostingowych i porównać które lepsze aby posadzić nową stronę.
Aby miarodajnie do tego podejść zainstalowałem na serwerze A wordpresa, wgrałem ciężki motyw z danymi demo zrobiłem testy szybkości.
Następnie zrobiłem kopię bazy i plików i tą kopię jeden do jeden wgrałem na drugi serwer B (który ma podpiętego cloudflara) i wykonałem testy.
Pomiędzy pierwszym testem na serwerze A a drugim testem na serwerze B minęły ze 4 minuty w trakcie których zajęty byłem przenoszeniem danych i nic nie dotykałem.
Teraz zagadka: dlaczego te strony wyglądają inaczej
przykładowe różnice w obrazku.
Cała strona na serwerze A i B wygląda podobnie ale nie jest taka sama. Mimo, że wgrane są z tej samej kopii.
Umie ktoś odpowiedzieć dlaczego tak się dzieje?
Edycja: Wersja php taka sama: 7.2
Ponadto teraz zauważyłem, że menu na serwerze B ma niebieskie literki. Dziwna sprawa, że kiedyś też miałem tam problem z tym, że menu było niebieskie mimo, że nie nigdzie bezpośrednio tego nie ustawiałem. WTF?
źródło: comment_1587633049YoJMpw2K40MM8kByncthqN.jpg
Pobierz@januzi: wszystko 200 lub 304
Ale cała sytuacja rozwinęła się w tym kierunku, że się zdenerwowałem i robię własny hosting na vps.
Jak coś się zepsuje to przynajmniej będę wiedział kogo zwyzywać :)